Η MVP, η σιωπηρή τιμωρία και το Olympiakos TV

Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τις ΜVP, τη μη τηλεοπτική κάλυψη της  Volley League  γυναικών, το Olympiakos TV και τη σιωπηρή τιμωρία της γραμματείας στη Βούλα

Η  MVP, η σιωπηρή τιμωρία και το Olympiakos TV

**Παγκόσμια πρωτοτυπία, που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος. Η ΜVP της αγωνιστικής δεν συμπεριλαμβάνεται στην κορυφαία επτάδα της αγωνιστικής. Βγήκε πολυτιμότερη παίκτρια και δεν αξίζει να είναι στην καλύτερη επτάδα; Τι άλλο θα μάθουμε;

***Και στην κορυφαία επτάδα δεν υπάρχει παίκτρια του Ολυμπιακού, που πέτυχε μεγάλη νίκη στο σπουδαιότερο ματς της πρεμιέρας, δείγμα ότι δεν ερωτώνται οι προπονητές. Ρωτήσαμε ενδεικτικά δυο προπονητές και όπως μας είπαν ουδείς τους πήρε τηλέφωνο.

***Με σιωπηρή αποχή δυο μηνών τιμωρήθηκε η γραμματεία του αγώνα Θέτις - Ολυμπιακός 2-3, που «ανακάλυψε» ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με επτά παίκτριες και διέκοψε τη φάση στο 20-23 του τέταρτου σετ, κι ενώ η μπάλα ήταν «ζώσα», ήταν στον αέρα…

Έδιωξαν από τον Ηρακλή τον Τσιπίδη

***Η ιστορία έχει προέλθει από την περιττή οδηγία του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που απαγορεύει στις παίκτριες να μπαίνουν στον αγώνα με ταμπελάκι όπου αναγράφεται ο αριθμός της αθλήτριας που αποχωρεί από τον αγώνα.

***Όταν οι αθλητές-τριες έρχονται όλοι σε επαφή με την ίδια μπάλα και αγκαλιάζονται μετά από επιτυχημένες προσπάθειες, είναι τουλάχιστον ανόητο να μην κρατούν ταμπελάκια για να μη μεταδοθεί ο ιός του κορονοϊού.

***Η γραμματεία παρ’ όλα αυτά είναι υπόλογη και η ΚΕΔ για να προλάβει το κακό θα δώσει οδηγία να φωνάζει η αθλήτρια που εισέρχεται τον αριθμό της αθλήτριας που εξέρχεται για να περιορισθεί η πιθανότητα λάθους.

***Και ένα ευχάριστο νέο. Το ματς Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ θα μεταδοθεί live streaming, είτε μέσω YouTube είτε μέσω του Olympiakos tv, αν είναι έτοιμη η πλατφόρμα που ετοιμάζει το κλαμπ.

***Επιμένουμε πάντως ότι η ΕΟΠΕ μαζί με τα 14 σωματεία πρέπει να βρουν τρόπο να μεταδίδει τα ματς η ΕΡΤ, για να μπει το βόλεϊ σε όλα τα σπίτια. Το περασμένο Σάββατο η δημόσια τηλεόραση έδειξε αγώνα χάντμπολ και πόλο και το παραμικρό από βόλεϊ γυναικών.

***Στη ζωή πρέπει να απαιτείς και να διεκδικείς το δίκιο σου κι όχι να παρακαλάς για το αυτονόητο. Είδαμε αγώνες χάντμπολ και πόλο και κανένα ματς βόλεϊ, κάτι που σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουν καλά στο άθλημά μας όλοι οι εμπλεκόμενοι. To βόλεϊ υπολείπεται του πόλο και του χάντμπολ; Ας διασφαλίσουν τουλάχιστον να μεταδίδουν τα καλύτερα ματς όταν φτάσουμε στα πλέι οφ 1-6, τότε που θα κρίνεται ο τίτλος.

***Στο βόλεϊ ανδρών, πάντως, θα μεταδίδεται ένα ματς από την τηλεόραση και τα υπόλοιπα με live streaming, πιθανόν και από το ert web, και φυσικά εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού υπάρχει συμφωνία με την ΕΣΑΠ.

ΥΓ: Ξεκινάει το Λιγκ Καπ με τον Ηρακλή, αλλά χωρίς υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν υπάρχει πλέον σωτηρία...