Προς Ιταλία και η Κατερίνα Ζακχαίου

Μετά την Όλγα Στράντζαλη και την Τζίνα Λαμπρούση και η Κατερίνα Ζακχαίου του Ολυμπιακού ετοιμάζει βαλίτσες για το εξωτερικό και για τη μεταγραφή της ενδιαφέρονται 3 ομάδες του καμπιονάτο.

Προς Ιταλία και η Κατερίνα Ζακχαίου

Η Όλγα Στράντζαλη πήγε στην ιταλική Κούνεο, η Τζίνα Λαμπρούση στη γαλλική Μιλούζ και ετοιμάζεται να τις ακολουθήσει και η Κατερίνα Ζακχαίου του Ολυμπιακού, που έχει τρεις προσφορές από την Ιταλία.

Η 20χρονη Κατερίνα Ζακχαίου (1.90) θεωρείται απο τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού βόλει, συγκαταλέγεται στις πιο ελπιδοφόρες κεντρικές, κι αν δεν έμενε πίσω με τον περσινό τραυματισμό της, θα είχε ήδη ανοίξει τα φτερά της.

Τέλος η Λαμπρούση από Ολυμπιακό, «έκλεισε» στη Μιλούζ - Στην Κούνεο η Στράντζαλη!

Η νεαρή Κύπρια ήρθε στην Ελλάδα το 2016 για λογαριασμό του Πανναξιακού και μετά φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο της και ετοιμάζεται για το ιταλικό πρωτάθλημα. Έχει τρεις προτάσεις από Σκάντιτσι, Μόντσα, Κούνεο και δύσκολα θα μείνει πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό ετοιμάζουν από εβδομάδα τι κινήσεις τους, για την απόκτηση τουλάχιστον μιας Ελληνίδας κεντρικής, έχουν στο στόχαστρο τους δυο διεθνείς, ενώ στα μακροπρόθεσμα πλάνα είναι η παραμονή της Σάσι Χίπε και η απόκτηση μιας ξένης ακραίας, αφού η Άνα Λαζάρεβιτς θέλει να γίνε μητέρα και θα σταματήσει το βόλεϊ.

Ζακχαίου στο ΦΩΣ: «Δώδεκα χρονών ήμουν 1.82 και ήταν αστείο στο σχολείο, ήμουν... τούμπανο»

Όλα όμως είναι στα χαρτιά, αφού ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι στο επόμενο πρωτάθλημα, όπου κυριαρχεί η σκέψη για πρωτάθλημα 14 ομάδων(πέφτει η Ηλιούπολη) ανεβαίνουν τρεις ή και τέσσερις(αν αποσυρθεί ομάδα της Volley League) από την Pre League , χωρίς πλέι οφς και πλέι άουτ. Εκτός από την ΑΕΚ υποψήφιες είναι οι Αμαζόνες, Λαμία, ο ΖΑΟΝ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την άνοδο και με προυποθέσεις ο Πανιώνιος.

Το ιδανικό και το σωστό βέβαια είναι η διεξαγωγή πρωταθλήματος με 8 ομάδες , σε 4 γύρους, αφού λόγω της κρίσης δύσκολα θα βρεθούν του χρόνου περισσότερες από 6 οικονομικά υγιείς ομάδες.

Η ομάδα πάντως που κινείται στο μεταγραφικό κομμάτι είναι ο ΑΟ Θήρας, που ανανέωσε με τις Αρτακιανού, Γενιτσαρίδου, Εμμανουηλίδου, δεν κατάφερε όμως να κρατήσει την Κουβανή διαγώνια Γιαρεμίς Μοντάρο. Στον ΠΑΟΚ κρατούν την Εύα Χαντάβα, ενώ για προπονητής προαλείφεται ο Γιάννης Χαριτωνίδης. Στον Παναθηναϊκό περιμένουν τις αποφάσεις για το μπάσκετ, προκειμένου να πάρει σειρά το βόλει, ενώ το ευχάριστο είναι η επιστροφή της ΑΕΚ χωρίς χρέη, με πληρωμένες τις παίκτριες την εφετινή περίοδο, αλλά και τις οφειλές προς Μποροβίντσεκ, Κις. Παραμένει όμως μεγάλο πρόβλημα η εξεύρεση γηπέδου, αφού το σχολικό της Νέας Φιλαδέλφειας είναι δυσανάλογο του μεγέθους της ΑΕΚ.