Ο Ολυμπιακός που... έχασε 2 κύπελλα, θέλει πρωταθλητή στα γήπεδα

Επειδή υπάρχουν κάποιοι μεταχρονολογημένοι ψίθυροι απο κάποιους που συμφώνησαν στην τηλεδιάσκεψη της  Volley League γυναικών, σε περίπτωση ανάδειξης του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή, καλό θα είναι να δούμε ορισμένες παραμέτρους και να γυρίσουν οι ομάδες στα γήπεδα για να σβήσουν όλες οι σκιές.

Ο Ολυμπιακός που... έχασε 2 κύπελλα, θέλει πρωταθλητή στα γήπεδα

Ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα γυναικών ήταν αήττητος με 20 νίκες σε ισάριθμα ματς και μόλις 13 χαμένα σετ, τους κέρδισε επομένως όλους εντός και εκτός έδρας και διακρίνεται στην Ευρώπη. Στον Πειραιά εύχονται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αφού κράτησαν όλες τις ξένες παίκτριες και τον προπονητή και με δυο εβδομάδες προετοιμασίας θα είναι έτοιμοι.

Αλί και τρισαλί στις περισσότερες ομάδες που έστειλαν στις πατρίδες τους ξένες και Ελληνίδες, αλλά και προπονητές για να μη πληρώνουν ενοίκια, συμβόλαια και διατροφή. Πως θα τους μαζέψουν πίσω; Όταν μάλιστα τέθηκε θέμα επανέναρξης του πρωταθλήματος ακούσθηκε “πως θα πληρώσουμε αεροπορικά εισιτήρια για να τις φέρουμε πίσω;”. Και συμπληρώνουμε “και πως θα έρθουν πίσω αφού δεν υπάρχουν πτήσεις;”

Αν με το καλό ανοίξουν τα γήπεδα, αρχίσουν οι προπονήσεις και μετά οι αγώνες, δεν θα υπάρχει δικαιολογία “μα δεν έχουμε τις παίκτριες;”. Ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του, θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο.Τότε όλοι αυτοί που μιλούν για χάρτινα πρωταθλήματα πρέπει να αναμετρηθούν στους αγωνιστικούς χώρους, κάτι που απεύχονται, αφού έβαλαν πάνω απ όλα το οικονομικό και καλά έκαναν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Άρα καλό είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών σε γήπεδα χωρίς θεατές για να βγει ο πρωταθλητής. Αυτό είναι το ευκταίο και πάνω απ όλα η υγεία.

Ο Ολυμπιακός πάντως που ήταν το φαβορί και για το Κύπελλο, έχει 9 συνεχόμενα τρόπαια, αλλά δεν θα τα κάνει 10 μετά την αναβολή ή ματαίωση του φάιναλ φορ. Για την ιστορία είναι το δεύτερο κύπελλο που χάνει ως φαβορί, μετά από αυτό του 2007, όταν κέρδισε και απέκλεισε με 3-2 τον Παναθηναϊκο(για πρώτη φορά στην ιστορία) και δεν συνεχίσθηκε το φάιναλ-8 στην Παιανία, λόγω των αιματηρών γεγονότων στην Λαυρίου.

Τότε είχε κερδίσει το Μαρκόπουλο 3-2 τον Ηρακλή Κηφισιάς, ο Ολυμπιακός 3-2 τον Παναθηναϊκό και απέμεναν οι προημιτελικοί Πανελλήνιος-Άρης, Ηρακλής-Κτησιφών. Και απόντος του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός αναμενόταν να πάρει το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του.

Όσον αφορά τη Volley League ανδρών είναι άλλη ιστορία. Αν πάντως επιστρέψουμε στα γήπεδα, καλό είναι να πάμε κατευθεία στα πλέι οφς γιατί έτσι κι αλλιώς χωρίς θεατές δεν υπάρχει πλεονέκτημα έδρας.