Πανιώνιος: Ηχηρή επιστροφή στη Volley League

Τα αήττητα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ του Πανιωνίου μιλούν στο «ΦΩΣ» για την κατάκτηση της Pre League και την επιστροφή του «Ιστορικού» στην Volley League ύστερα από 12 χρόνια.

Πανιώνιος: Ηχηρή επιστροφή στη Volley League

Στο «ΦΩΣ» της 29ης Δεκεμβρίου είχαμε φιλοξενήσει θέμα για την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου. Τότε οι «κυανέρυθρες» είχαν ολοκληρώσει αήττητες τις υποχρεώσεις τους για τη διακοπή των Χριστουγέννων. Τρεις μήνες μετά, οι αθλήτριες του «Ιστορικού» έφτασαν στην κατάκτηση της ανόδου στη Volley League και παράλληλα στην κατάκτηση του τίτλου της Pre League. Μάλιστα έχουν καταφέρει να διατηρηθούν αήττητες στην κορυφή της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας και πλέον απομένει μία αγωνιστική για να γίνουν η μοναδική ομάδα που κατακτά χωρίς απώλεια βαθμού τον τίτλο στην Ιστορία του ελληνικού βόλεϊ!

Η επιτυχία της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη δεν ήρθε τυχαία. Από το καλοκαίρι το ρόστερ που έφτιαξαν οι άνθρωποι της διοικούσας επιτροπής του τμήματος, προμήνυε πως ο «Ιστορικός» θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία. Διατηρώντας στις τάξεις της μόνο τρεις παίκτριες από την περσινή χρονιά, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δημιούργησε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο απέδειξε πως θα μπορούσε κάλλιστα να ανταγωνιστεί ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Στο ρόστερ παρέμειναν η πολύπειρη και αρχηγός της ομάδας Ιωάννα Καρέλια, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ξεχώρισε για την εμπειρία και την αφοσίωσή της, η Έλενα Μιλεντίγεβιτς που ξεδίπλωσε το ταλέντο της δίνοντας πολύτιμες λύσεις και η Όλγα Λογαρά που σημείωσε πολύ καλές εμφανίσεις.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε μία σειρά από σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες, με την άφιξη αθλητριών από το πάνω ράφι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι εκείνα της Ξένιας Κακουράτου και της Ευφροσύνης Αλεξάκου. Η Κακουράτου έχει σημειώσει μία αξιόλογη πορεία στον χώρο του ελληνικού βόλεϊ, φορώντας μεταξύ άλλων και τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πριν ενσωματωθεί στην ομάδα του Πανιωνίου, είχε συμμετάσχει το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική μας ομάδα. Από το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν η βασική λίμπερο του «Ιστορικού» και είχε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση της ανόδου.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Ευφροσύνης Αλεξάκου. Η νεαρή ακραία του Πανιωνίου ήταν χάρμα ιδέσθαι δικαιώνοντας στο έπακρο την επιλογή των ανθρώπων του συλλόγου να τη φέρουν στην πλατεία. Σπουδαίες ήταν και οι μεταγραφές των δύο ξένων αθλητριών της ομάδας. Ο λόγος για τις Βερόνικα Αντιάμπο Ολούτς και Άνα Τιέμι Τακαγκούι. Τόσο το βιογραφικό της Κενυάτισσας, όσο και εκείνο της Βραζιλιάνας ήταν πολύ «βαριά» για τα δεδομένα της Pre League. Η Ολούτς πριν μεταβεί στον Πανιώνιο, είχε κατακτήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Όσον αφορά την Τακαγκούι, η έμπειρη πασαδόρος έχει παραστάσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου και το απέδειξε περίτρανα στην πράξη. Εξίσου πετυχημένη χρονιά με τα «κυανέρυθρα» πραγματοποιεί και η Αριάδνη Καθάριου. Η κεντρική του «Ιστορικού» είχε συνεχή ανοδική πορεία και με όπλο της το μπλοκ πραγματοποίησε πάρα πολύ σημαντικές εμφανίσεις. Το δικό της λιθαράκι για να επιτευχθεί η άνοδος έβαλε και η Άντζελα Παπά, η οποία κατάφερε να βοηθήσει το σύλλογο να φτάσει στην κορυφή.

Εξίσου καλή παρουσία είχαν και η Φωτεινή Βουλγαράκη με τη Λίτσα Κράνη. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου και να συλλέξουν πολύτιμες εμπειρίες ενόψει της συνέχειας. Εκτός των προαναφερθέντων κοριτσιών ο Πανιώνιος είχε προχωρήσει σε δύο μεταγραφικές προσθήκες μεσούσης της σεζόν. Συγκεκριμένα είχε αποκτήσει τη Φερονίκη Ζιώγα και την Κατερίνα Κτιστάκη. Αμφότερες προέρχονταν από την πρώτη κατηγορία, με τη Ζιώγα να αγωνίζεται στον Ηλυσιακό και την Κτιστάκη στον Άρη αντίστοιχα. Μάλιστα η Ζιώγα είχε αναδειχθεί φέτος πολυτιμότερη αθλήτρια της πέμπτης αγωνιστικής στη Volley League, χάρη στη μεγάλη εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει στη νίκη του Ηλυσιακού επί του Ολυμπιακού.

Καταλυτική ήταν και η παρουσία του Γιάννη Χαριτωνίδη στον πάγκο. Ο έμπειρος προπονητής κλήθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά την αποχώρηση των Γιάννη Τσαϊρέλη και Γιάννη Γιαννάκη, οι οποίοι επέστρεψαν στον Άρη. Παρά την αιφνίδια αλλαγή, ο τεχνικός του Πανιωνίου κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα στο δρόμο της ανόδου. Μάλιστα, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για τον ίδιο που πανηγυρίζει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, αφού πέρσι είχε προβιβάσει την ομάδα των Πεύκων. Στο τεχνικό επιτελείο των «κυανέρυθρων» ενσωματώθηκε και ο Αλέξης Μεσσάλας που με τη σειρά του είχε ενεργό ρόλο ως βοηθός του κόουτς Χαριτωνίδη.

Το ίδιο σημαντικός ήταν και ο ρόλος του γυμναστή Δήμου Μακράκη και του φυσικοθεραπευτή Τζέιμς Νεόφυτου, καθώς υπό την εποπτεία τους οι πρωταθλήτριες δεν αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών, ούτε είχαν πτώση στην αγωνιστική τους πορεία, ενώ κομβική ήταν και η παρουσία του Στάθη Σαμίδη στη θέση του τιμ μάνατζερ. Άπαντες στην ομάδα διατηρούν ένα εξαιρετικό κλίμα, κάτι που είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι. Με αφορμή την επιτυχία της φετινής χρονιάς βρεθήκαμε στο Κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας» και ρωτήσαμε τις πρωταγωνίστριες του «Ιστορικού» για το πώς βίωσαν όλη την τρέχουσα σεζόν!

Καρέλια: «Ήμασταν στην κυριολεξία μια γροθιά»

Ιωάννα Καρέλια (αρχηγός): «Η χρονιά που διανύουμε, γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει, ήταν φανταστική. Δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα αλλά κυρίως η χημεία που αναπτύξαμε μεταξύ μας. Ήμασταν στην κυριολεξία μια γροθιά. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μας, το επιτελείο και όλες τις συμπαίκτριες μου για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Τέλος, θέλω να αφιερώσω αυτή τη χρονιά που ήταν γεμάτη από νίκες στην πιο πιστή οπαδό μου που δεν είναι άλλη από τη μητέρα μου!».

Λογαρά: «Ήταν μία πρωτόγνωρη χρονιά»

Όλγα Λογαρά: «Ήταν μία πρωτόγνωρη χρονιά, δεν είχα ζήσει σε άλλη ομάδα το συναίσθημα των συνεχόμενων νικών. Η σεζόν πέρασε πολύ ευχάριστα».

Ολούτς: «Η φετινή χρονιά ήταν μία από τις πιο αγαπημένες της καριέρας μου»

Βερόνικα Αντιάμπο Ολούτς: «Πιστεύω πως η φετινή χρονιά ήταν μία από τις πιο αγαπημένες της καριέρας μου. Ήρθα φέτος στον Πανιώνιο και καταφέραμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι την κατάκτηση της ανόδου. Από την αρχή του πρωταθλήματος δείξαμε τις δυνατότητές μας και έτσι πετύχαμε το στόχο μας. Είμαι πολύ χαρούμενη για όλα όσα καταφέραμε όπως επίσης και για το γεγονός πως και τη νέα χρονιά θα αγωνίζομαι με την ομάδα στην πρώτη κατηγορία».

Ζιώγα: «Ο Πανιώνιος επιστρέφει εκεί που ανήκει»

Φερονίκη Ζιώγα: «Μένει μία αγωνιστική ακόμη για να κάνουμε το απόλυτο. Είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε την άνοδο από τον Φεβρουάριο κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας όμως για να καταφέρουμε να γράψουμε Ιστορία και να τερματίσουμε αήττητες. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος αυτού του συλλόγου. Αν και ήρθα στα μέσα της χρόνιας στην ομάδα θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύλλογο και τα κορίτσια γι αυτή την όμορφη έστω και μισή χρόνια για εμένα. Είναι μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη για μένα, καθώς πρώτη φορά θα ζήσω μια τέτοια μεγάλη διάκριση. Ο Πανιώνιος είναι ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος και επιστρέφει εκεί που ανήκει».

Αλεξάκου: «Τεράστια επιτυχία»

Ευφροσύνη Αλεξάκου: «Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε τον Αύγουστο με στόχο την άνοδο. Όπως έχουμε πει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς αντιμετωπίζαμε ξεχωριστά κάθε αγώνα ανεξαιρέτως αντιπάλου. Βέβαια όσο περνούσε ο καιρός και βλέπαμε πόσο χημεία υπάρχει εντός και εκτός γηπέδου και πως εξελισσόμαστε αγωνιστικά, συνεχίσαμε να βάζουμε νέους στόχους όπως να μη χάσουμε σετ και να παραμείνουμε αήττητες. Νομίζω πως για κάθε αθλήτρια και για κάθε σωματείο είναι μια τεράστια επιτυχία. Δεν κρύβω πως υπήρχε αρκετό άγχος γιατί έχουμε αθλήτριες στην ομάδα με αρκετή εμπειρία και θέλαμε να πετύχουμε το στόχο. Είμαστε σε μια ομάδα με πολύ καλό κλίμα, υπήρχαν άνθρωποι που βοήθησαν σε ό,τι χρειαστήκαμε. Ο κύριος Στάθης Νικολούζος ήταν πάντα δίπλα μας, όπως ο φυσιοθεραπευτής μας Τζέιμς Νεόφυτος, μέχρι και τα άτομα που μετέδιδαν τους αγώνες. Υπήρχε πολύ επαγγελματισμός και νομίζω κάθε ομάδα θα πρέπει να είναι έτσι».

Κακουράτου: «Δεν φανταζόμουν πως θα έρθει η άνοδος μ' αυτόν τον εμφατικό τρόπο»

Ξένια Κακουράτου: «Από την αρχή που μίλησα με τους ανθρώπους του Πανιωνίου μου εξήγησαν πως ξεκάθαρος στόχος ήταν η άνοδος. Ωστόσο δεν φανταζόμουν πως θα έρθει μ’ αυτόν τον εμφατικό τρόπο, οπότε αυτό με κάνει να αισθάνομαι τη φετινή χρονιά ακόμα πιο επιτυχημένη και με γεμίζει χαρά».

Μιλεντίγεβιτς: «Στόχος μας να τερματίσουμε αήττητες»

Έλενα Μιλεντίγεβιτς: «Αναμφισβήτητα η φετινή σεζόν ήταν επιτυχημένη. Πετύχαμε τον στόχο μας από τον Φεβρουάριο και πλέον ο επόμενός μας στόχος είναι να τελειώσει η ομάδα αήττητη το πρωτάθλημα, χωρίς απώλεια βαθμού».

Παπά: «Δεν περιγράφεται με λόγια η φετινή χρονιά»

Άντζελα Παπά: «Ό,τι και να πω νομίζω δεν περιγράφει τη φετινή χρόνια με λόγια. Όντως ο στόχος ήταν η άνοδος από την αρχή αλλά είναι διαφορετικό να το λες και διαφορετικό να το ζεις. Ο στόχος επετεύχθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα, στην πιο Ιστορική ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη που έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτή την προσπάθεια. Όσο για το μυστικό της επιτυχίας θυμάμαι κάποια στιγμή να ρωτάω τον κύριο Νικολούζο πως γίνεται σε μια ομάδα να είναι όλα καλά παιδιά και απλά χαμογέλασε. Νομίζω το γεγονός ότι η μια ήταν δίπλα στην άλλη έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, ίσως πολλοί περίμεναν να μην «δέσει το γλυκό» γιατί οι δυσκολίες και οι ήττες είναι αυτές που δένουν μια ομάδα, αλλά τελικά μάθαμε πως και μόνο με νίκες, επαγγελματισμό και κοινό στόχο η συνταγή πετυχαίνει και το γλυκό είναι εξαιρετικό. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση που ήταν πάντα εκεί για εμάς σε ό,τι χρειαστούμε ακόμα και σε προσωπικά προβλήματα και άγχη, καθώς και όλο το τιμ που βρίσκεται «πίσω από την σκηνή» και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε «να παιχτεί η παράσταση» και να πάρουμε το χειροκρότημα».

Βουλγαράκη: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για την άνοδο»

Φωτεινή Βουλγαράκη: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, γιατί καταφέραμε να πετύχουμε τους πρωταρχικούς στόχους που είχαμε θέσει. Από την αρχή δείξαμε την ποιότητα και τη δυναμική που διαθέτουμε. Δουλέψαμε καθημερινά πολύ σκληρά για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και είμαι ευτυχισμένη που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας».

Κράνη: «Πρωτόγνωρη αυτή η χρονιά»

Λίτσα Κράνη: «Αυτή η χρονιά ήταν πρωτόγνωρη για εμένα, γιατί αγωνίστηκα για πρώτη φορά στην Pre League. Ήταν γεμάτη εκπλήξεις, ενθουσιασμό, δυσκολίες, αλλά το τέλος μας αντάμειψε και καταφέραμε να πάρουμε αήττητες την άνοδο. Μόνο χαρά αισθάνομαι για όλη τη χρονιά και είμαι πολύ περήφανη που αγωνίστηκα στον Πανιώνιο».

Ταγκακούι: «Ήμασταν δεμένες»

Άνα Τιέμι Ταγκακούι: «Είμαι πολύ χαρούμενη που καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Από το ξεκίνημα της χρονιάς δουλέψαμε σκληρά για να πάρουμε την άνοδο και τα καταφέραμε. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και ήμασταν δεμένες όλη τη χρονιά, με αποτέλεσμα να τερματίσουμε πρώτες κατακτώντας το πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο».

Κτιστάκη: «Μοναδική η φετινή χρονιά»

Κατερίνα Κτιστάκη: «Η φετινή χρονιά ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Για εμένα και τη Φερονίκη Ζιώγα ήταν λίγο πιο εύκολη η κατάσταση γιατί ήρθαμε μεσούσης της σεζόν και τα κορίτσια είχαν ήδη καταφέρει να βρίσκονται στην πρώτη θέση. Εννοείται πως ήρθαμε με τη σειρά μας να βοηθήσουμε την ομάδα και νομίζω πως τα καταφέραμε. Θεωρώ πως δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να είσαι στην πρώτη θέση και μάλιστα χωρίς να γνωρίσεις την ήττα. Η φετινή χρονιά θα είναι μοναδική για όλα τα κορίτσια και νομίζω ότι δεν έχει σημασία εάν έρχεσαι κατά τη διάρκεια της σεζόν, γιατί σε όποια ομάδα κι αν πηγαίνεις πρέπει να παλεύεις για τους στόχους που έχει θέσει. Ο Πανιώνιος είχε από την αρχή ως στόχο την άνοδο και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».

Καθάριου: «Ήταν μία τέλεια χρονιά»

Αριάδνη Καθάριου: «Για εμάς ήταν μία τέλεια χρονιά. Από την αρχή του πρωταθλήματος ήμασταν πάρα πολύ αφοσιωμένες στο στόχο μας που ήταν η άνοδος. Χαίρομαι που τα καταφέραμε από τον Φεβρουάριο, γιατί ήταν πολύ σημαντικό για εμάς».