Πανιώνιος: Θηλυκοί πάνθηρες

Η φετινή ομάδα βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου έχει κλέψει την παράσταση στην Pre League και οδεύει προς την άνοδο.

Πανιώνιος: Θηλυκοί πάνθηρες

Από το καλοκαίρι είχαν κάνει αίσθηση στο χώρο του βόλεϊ γυναικών οι μεταγραφικές κινήσεις των ανθρώπων του Πανιωνίου ενόψει της νέας χρονιάς. Ο Ιστορικός είχε θέσει ως βασικό στόχο την κατάκτηση της ανόδου στην Volley League και γι’ αυτό κλήθηκε να κάνει μία σειρά από σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ του, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην Pre League και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία. Έτσι η διοικούσα επιτροπή του τμήματος κράτησε μόλις τρεις παίκτριες από την περσινή χρονιά και προχώρησε στην απόκτηση εννέα νέων προσθηκών. Συγκεκριμένα τη συνεργασία τους με την ομάδα ανανέωσαν η πολύπειρη αρχηγός, Ιωάννα Καρέλια, η νεαρή πασαδόρος Όλγα Λογαρά και η ακραία Έλενα Μιλεντίγεβιτς που παλιότερα είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Από την άλλη το δρόμο προς τη Νέα Σμύρνη πήραν οι Βερόνικα Αντιάμπο Ολούτς, Ευφροσύνη Αλεξάκου, Ξένια Κακουράτου, Άντζελα Παπά, Φωτεινή Βουλγαράκη, Λίτσα Κράνη, Άνα Τιέμι Τακαγκούι, Αναστασία Γουγούση και Αριάδνη Καθάριου. Η Ολούτς κατάγεται από την Κένυα και την περασμένη χρονιά είχε ξεχωρίσει στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας με τη φανέλα της Τάρσους Μπελεντίγιεσπορ. Το 2022 η ακραία του Πανιωνίου μαζί με την Σαρόν Τσούμπα ήταν οι πρώτες σκόρερ της Κένυας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών, ενώ φέτος με τη φανέλα της πατρίδας της κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Η Αλεξάκου αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα της ομάδας, αλλά και του ελληνικού βόλεϊ. Η 23χρονη ακραία έχει ξεχωρίσει με το ταλέντο της και ήδη κάνει τη διαφορά στην κατηγορία με τον Ιστορικό. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2014 από τους Μακεδόνες και το 2015-16 αγωνίστηκε στο Μαρκόπουλο. Μετά το πέρασμά της από τον Άρη, το 2018 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου φοίτησε στο πανεπιστήμιο του St John’s. Το καλοκαίρι του 2022 μεταγράφηκε στη Halmstad και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Κύπρο και τον Απόλλωνα, πριν επιστρέψει στον Άρη.

Η Κακουράτου αποτελεί τη βασική λίμπερο της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2003 από τις Ακαδημίες της Αρτέμιδας Κορυδαλλού, ενώ αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα μέχρι το 2012. Από το 2012 έως το 2014 έπαιξε στον Πανναξιακό και την επόμενη διετία φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Το 2016-17 επέστρεψε στον Πανναξιακό, ενώ το 2017-18 έπαιξε ξανά στην Αρτέμιδα Κορυδαλλού και το 2018-19 αγωνίστηκε εκ νέου στην ομάδα της Νάξου. Στη συνέχεια έπαιξε στον Ολυμπιακό και μετέπειτα στον ΖΑΟΝ και στον Άρη. Η Παπά αγωνίζεται ως διαγώνια και την περασμένη χρονιά έκανε μεστές εμφανίσεις με τη φανέλα της Κορίνθου. Έτσι κέντρισε το ενδιαφέρον των «κυανέρυθρων» που την ένταξαν στο δυναμικό τους. Στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα των ΑΕΚ, Απόλλωνα Καλαμάτας, Ηλιούπολης και ΑΕ Ρέντη.

Η Βουλγαράκη είναι το δεύτερο λίμπερο του Πανιωνίου και αποτελεί μία σημαντική λύση στο ρόστερ του Ιστορικού. Η 20χρονη αθλήτρια πέρσι ανήκε στο ρόστερ του Ηλυσιακού στην Α1 και βοήθησε την ομάδα των Ιλισίων στην παραμονή της. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην ομάδα του Μίλωνα, ενώ προέρχεται από τις ακαδημίες της Δραπετσώνας. Η Κράνη αγωνίζεται στη θέση της κεντρικού. Τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα του Ιωνικού Νίκαιας. Επίσης έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα του Αιγάλεω με την οποία έχει κατακτήσει μάλιστα τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο νεανίδων, ενώ ξεκίνησε το βόλεϊ στον ΑΕ Ρέντη.

Η Άνα Τιέμι Τακαγκούι είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες μεταγραφές της χρονιάς. Η Βραζιλιάνα πασαδόρος διαθέτει τεράστια εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο και φέτος ενορχηστρώνει εξαιρετικά το παιχνίδι των «κυανέρυθρων». Η 36χρονη έχει αγωνιστεί στις Μίνας, Ποτάσκο, Φουτούρο, Μπρούσα, CSM Βουκουρεστίου, Ναντ, Βάσας, Πότσδαμ, Φατούμ, Κάννες, Μοντόβι, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της χώρας της. Η Καθάριου αποτελεί με τη σειρά της μία από τις σπουδαίες κινήσεις του φετινού Ιστορικού. Η κεντρική του Πανιωνίου ξεχωρίζει για την έφεσή της στο μπλοκ και παρά το γεγονός πως βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της Volley League, η ίδια αποδέχτηκε την πρόταση των «κυανέρυθρων».

Η Καθάριου την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Εβρέ, ενώ έχει αγωνιστεί στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο St. John’s και στον Άρη. Στον Πανιώνιο αγωνιζόταν μέχρι πρότινος και η Αναστασία Γουγούση. Η νεαρή διαγώνια τη χρονιά που μας πέρασε βοήθησε τα μέγιστα την Ελπίδα Αμπελοκήπων να πετύχει τη σωτηρία της και ήταν μέσα στις πρώτες τρεις τοπ σκόρερ της Pre League. Στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Άρη και ΧΑΝΘ και πλέον επέστρεψε στην Ελπίδα, καθώς αποχώρησε μετά και τη φυγή του προπονητή Γιάννη Τσαϊρέλη και του τιμ μάνατζερ Γιάννη Γιαννάκη, οι οποίοι πριν από λίγο χρονικό διάστημα έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Ιστορικό και επέστρεψαν στον Άρη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αν μη τι άλλο αιφνιδιαστική, παρόλα αυτά στις τάξεις των «κυανέρυθρων» πρυτάνευσε η λογική και αμέσως βρέθηκε ο επόμενος προπονητής. Ο λόγος για τον Γιάννη Χαριτωνίδη, ο οποίος βρισκόταν στο επιτελείο του ΠΑΟΚ με το ρόλο του βοηθού, ενώ την περασμένη χρονιά οδήγησε την ομάδα των Πεύκων στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Ο Έλληνας προπονητής έχει καθοδηγήσει σε δύο παιχνίδια τον Πανιώνιο έως τώρα και μετρά ισάριθμες νίκες. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατέχει την πρώτη θέση της βαθμολογίας μετρώντας δέκα νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Η εικόνα των «κυανέρυθρων» στον αγωνιστικό χώρο δείχνει πως το επίπεδο της ομάδας είναι υψηλό για την Pre League και αξίζει να σημειωθεί πως έως τώρα οι πρωτοπόρες της κατηγορίας έχουν χάσει μόνο ένα σετ. Συγκεκριμένα έχουν νικήσει εννιά παιχνίδια με 3-0 σετ εκτός από εκείνο με τον ΖΑΟΝ, όπου τον νίκησαν με 3-1 σετ. Βέβαια εκείνος ο αγώνας ήταν ο πρώτος μετά την αλλαγή που υπήρξε στη θέση της τεχνικής ηγεσίας. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Χριστουγέννων βρίσκει τον Πανιώνιο στην κορυφή της κατάταξης με επτά βαθμούς διαφορά από τις δεύτερες Αμαζόνες και με εννιά βαθμούς διαφορά από τον τρίτο Απόλλωνα Καλαμάτας. Τόσο οι Αμαζόνες όσο και ο Απόλλων διεκδικούν με τη σειρά τους την άνοδο στη Volley League της νέας σεζόν.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει με την ενδέκατη αγωνιστική, η οποία και θα αποτελέσει την τελευταία του πρώτου γύρου. Ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί στο «Ανδρέας Βαρίκας» την Πρέβεζα και έχει την ευκαιρία να κλείσει αήττητος το πρώτο μισό της φετινής σεζόν. Οι «κυανέρυθρες» βγάζουν την απαιτούμενη σοβαρότητα στο παιχνίδι τους και δείχνουν αποφασισμένες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση της ανόδου. Φυσικά στη Νέα Σμύρνη θέλουν να κάνουν και το βήμα παραπάνω στο Κύπελλο.

Μετά την εύκολη επικράτηση επί της ΧΑΝΘ με 3-0 η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου υποδέχεται για την τρίτη φάση του θεσμού το Μαρκόπουλο που κατέχει την ένατη θέση στη Volley League. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ιστορικό να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά τα έως τώρα αποτελέσματα του Πανιωνίου στην Pre League:

1η αγωνιστική: Ελπίς – Πανιώνιος 0-3 (10-25, 19-25, 12-25)

2η αγωνιστική: Πανιώνιος – Πορφύρας 3-0 (25-16, 25-10, 25-11)

3η αγωνιστική: ΦΟ Βριλησσίων – Πανιώνιος 0-3 (16-25, 12-25, 13-25)

4η αγωνιστική: Πανιώνιος – Κόρινθος 3-0 (25-16, 25-17, 25-9)

5η αγωνιστική: Μίλων – Πανιώνιος 0-3 (22-25, 22-25, 21-25)

6η αγωνιστική: Πανιώνιος – Αμαζόνες 3-0 (25-15, 25-20, 25-23)

7η αγωνιστική: ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση – Πανιώνιος 0-3 (12-25, 14-25, 17-25)

8η αγωνιστική: Απόλλων Καλαμάτας – Πανιώνιος 0-3 (20-25, 14-25, 23-25)

9η αγωνιστική: Πανιώνιος – ΖΑΟΝ 3-1 (25-12, 25-16, 22-25, 25-14)

10η αγωνιστική: Αιγάλεω – Πανιώνιος 0-3 (19-25, 19-25, 15-25)