ΠΑΟΚ για Καπράρα, ΑΕΚ για Κωνσταντινίδου, Κελεσίδη στον ΠΑΟ, Βλαχάκη για Θρύλο, στο ΟΑΚΑ η Χαντάβα

Ο ΠΑΟΚ έκανε στροφή σε ξένο προπονητή και έκανε πρόταση στον Ιταλό Τζιάνι Καπράρα που δούλεψε με επιτυχία στην εθνική Ελλάδας και είναι στον πάγκο της ρουμάνικης Ταργκοβίστε.

ΠΑΟΚ για Καπράρα, ΑΕΚ για Κωνσταντινίδου, Κελεσίδη στον ΠΑΟ, Βλαχάκη για Θρύλο, στο ΟΑΚΑ η Χαντάβα

Ο ΠΑΟΚ μετά την αρχική σκέψη για Κυριάκο Καμπερίδη, ψάχνει προπονητή από το εξωτερικό και έκανε πρόταση στον σπουδαίο Ιταλό Τζιάνι Καπράρα που επιχείρησε με επιτυχία ριζική ανανέωση στην εθνική Ελλάδας, αλλά δεν τον άφησαν να την ολοκληρώσει. Ο 60χρονος Kαπράρα έχει το πιο πλούσιο βιογραφικό από όλους τους προπονητές που δούλεψαν στη χώρα μας, με κατάκτηση παγκοσμίου πρωταθλήματος με τη Ρωσία, 4 Τσάμπιονς Λιγκ και δεκάδων πρωταθλήματα σε Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία. Έχει βοηθό την γυναίκα του, την πρώην βολεϊμπωλίστρια Ιρίνα Κιρίλοβα Πάρχομτσουκ.

Μεταγραφές και ρόστερ Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ: Επιστροφές Τζούριτς, Πρωτοψάλτη, Φιλίποφ

Φέτος η Τραγκοβίστε έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και ως καλύτερη τρίτη έπεσε στο Cev Cup, όπου απέκλεισε με δύο νίκες τον Ολυμπιακό. Aποκλείστηκε στους ημιτελικούς από την επίσης ρουμάνικη Άλμπα με δύο ήττες 3-0, 3-1 η οποία με τη σειρά της έχασε στους τελικούς με το ίδιο σκορ από την ιταλική Σκαντίτσι.

Η ΑΕΚ κράτησε τις Ξανθοπούλου, Ξηντάρα και περιμένει απαντήσεις από της Κωνσταντινίδου, Καλντάτζε που θέλουν αυξήσεις στα συμβόλαια τους, όπως και η Καλντερόν που ανέβασε εξωφρενικά το κασέ της. Η Νίζετιτς ως γνωστόν πήγε στον Ολυμπιακό, γι' αυτό και δεν της έβγαλαν εισιτήριο επιστροφής για την Αργεντινή, ενώ προσπαθούν με οικονομικά τερτίπια να κρατήσουν την Αρτακιανού που συμφώνησε, αλλά δεν υπέγραψε ακόμη στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός συζητά με τον Κωνσταντίνα Βλαχάκη, αφού η ακραία Μαρία Γενιτσαρίδη συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, όπως και η κεντρική Ιλιόνη Κελεσίδη. O Παναθηναϊκός δεν έχει υπογράψει ακόμη με την Κουβανή ακραία Καρσάσε, που θα έρθει στην Ελλάδα αν μείνει και η φίλη της Μπλάνκο. Σίγουρη η κεντρική Σαμανταν κοντά στη σέρβα διαγώνια Ντρπα. Η Στέλλα Χριστοδούλου δεν αποκλείεται να συνεχίσει στον ΑΟ Θήρας, όπου της έκαναν γενναία πρόταση.

Στον Πανιώνιο πακέτο με τον μάνατζερ Γιάννη Γιαννάκη πάει ο προπονητής Γιάννης Τσαϊρέλης, ενώ στον Άρη οδεύει ο Γιάννης Χαριτωνίδης.

Σπουδαία μεταγραφή έκανε το Μαρκόπουλο με την απόκτηση της ταλαντούχας 23 χρονης κεντρικής Aριάδνης Καθάριου (1.84) που έπαιζε στη γαλλική Εβρέ και στο ρόστερ θα προστεθούν οι Νικολογιάννη, Αλεξάκου. Πολύ καλό πρωτάθλημα έκανε στην Ελβετία 21 χρονη Έλενα Μπάκα (1.86) που πήρε μεταγραφή στη Γαλλία. Aπό τη Σπόρτινγκ Κλαμπα θα συνεχίσει στη Γερμανία η Μαρία Σπανού

Η Εύα Χαντάβα εξάλλου διορίσθηκε στο ΟΑΚΑ, αλλά θα «παγώσει» την πρόσληψη της για να παίξει ακόμη ένα χρόνο στο εξωτερικό...