Μεταγραφές και ρόστερ Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ: Επιστροφές Τζούριτς, Πρωτοψάλτη, Φιλίποφ

Oλυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν σχεδόν οριστικοποιήσει τα ρόστερ τους, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει μόλις δυο παίκτες εξάδας και αναζητά Έλληνα κεντρικό ή πασαδόρο μετά τη μετακόμιση του Βουλκίδη στον Παναθηναϊκό.

Μεταγραφές και ρόστερ Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ: Επιστροφές Τζούριτς, Πρωτοψάλτη, Φιλίποφ

Ο Ολυμπιακός λοιπόν με το δόγμα «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» κρατάει όλους τους βασικούς, έχουν υπογράψει άπαντες πλην του Ιντάλγκο και προσθέτει τον Μίταρ Τζούριτς για τα κρίσιμα παιχνίδια. Έχουν υπογράψει λοιπόν με λογικές αυξήσεις οι Άλεν Παγένκ, Ντράγκαν Τράβιτσα, Ράφα Κουμεντάκης, που είναι ο βασικός κορμός της ομάδας συν τον Δημήτρη Τζιάβρα που έχει συμβόλαιο ακόμη έναν χρόνο. Από εκεί και πέρα έχει υπογράψει και ο Τόνσεκ Στερν, αλλά ο Ολυμπιακός διατηρεί το δικαίωμα να τον αλλάξει αν βρει καλύτερο με τα ίδια χρήματα. Και ο Σλοβένος μπορεί να φύγει αν πληρώσει το μπάι άουτ του Ολυμπιακού, έφτασε κοντά σε ρωσική ομάδα με σούπερ πρόταση, αλλά δεν τελεσφόρησε η μετακόμισή του.

ΠΑΟΚ για Καπράρα, ΑΕΚ για Κωνσταντινίδου, Κελεσίδη στον ΠΑΟ, Βλαχάκη για Θρύλο, στο ΟΑΚΑ η Χαντάβα

Ολυμπιακός και Ιντάλγκο ξεκίνησαν τις συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του, ο πρωταθλητής ψάχνει για καλύτερο ακραίο με τα ίδια χρήματα, κάτι που είναι δύσκολο, ενώ δεν έχει ακούσει ακόμη τις οικονομικές απαιτήσεις του Κουβανού.

Για δεύτερο λίμπερο προορίζεται ο Δημήτρης Γκαράς, που ξεκίνησε προπονήσεις, ενώ μένουν Ζουπάνι που έχει συμβόλαιο και Λινάρδος, Παπαγγελόπουλος, με την προϋπόθεση να είναι τριτοτέταρτοι πίσω από Παγένκ και Τζούριτς. Έτσι κι αλλιώς θα είναι βασικοί στα περισσότερα παιχνίδια, αφού ο Τζούριτς δύσκολα να παίξει στα μισά ματς της περιόδου. Μένουν και οι Χανδρινός, Δαλακούρας.

Ο Ολυμπιακός θέλει να δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ο δρόμος του Τσάλεντζ Καπ, Cev Cup είναι δύσβατος με τη συμμετοχή ιταλικών ομάδων. Και μια κακή κλήρωση μπορεί να του κόψει τον δρόμο από την πρώτη αγωνιστική. Στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει προκριματικά κι αν μπει σε ομίλους θα έχει εξασφαλισμένα έξι σπουδαία ματς, με έδρα είτε τον Ρέντη αν κάνει η Cev τα στραβά μάτια είτε τη Λαμία γιατί χρειάζεται γήπεδο χωρητικότητας πάνω από 3.000.

Ο Παναθηναϊκός προορίζει για βασική εξάδα τον πολύ καλό ακραίο Θανάση Πρωτοψάλτη με το αστρονομικό ποσό των 110.000 ευρώ, που θα κάνει σπουδαίο δίδυμο με τον Γίρι Κόβαρ, θα έχει καλύτερη υποδοχή από πέρυσι, με τρίτο ακραίο τον Ανδρέα Φράγκο. Και στην πάσα θα είναι καλύτερος με τον Καναδό Επ αντί του Γιάκομπσεν, ενώ θέλει να κρατήσει και τον Ερνάντες, εκτός κι αν ο Κουβανός έχει υπέρογκες απαιτήσεις. Στο κέντρο θα παίζουν οι Βουλκίδης, Ρανγκέλ, Πετρέας, Μπάσης και βασικό λίμπερο θα είναι ο Κοντοστάθης με δεύτερο τον Ζήση, που δεν είναι παρών σε όλες τις προπονήσεις. Θα έχει σαφώς καλύτερη ομάδα από πέρυσι και θέλει να παίξει στο Μετς ή στο ΟΑΚΑ γιατί ο Άγιος Θωμάς είναι μικρός σε χωρητικότητα και ακατάλληλος.

Ο ΠΑΟΚ έχει μόλις δύο βασικούς, τον Βαν Ντε Ντρις και τον Κοκκινάκη. Ο Αντώνης Τσαλόπουλος θέλει να κάνει… δώρο τον Ντίμα Φιλίποφ που έβαλε λυτούς και δεμένους για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη (στο ματς με τον Ολυμπιακό πήγε στην Πυλαία με τον Γιώργο Σαββίδη). Ο ΠΑΟΚ θέλει οπωσδήποτε Έλληνα πασαδόρο, κοιτάει και τον Μάρκο Γαλιώτο, αλλά, αν μετά τον Βουλκίδη χάσει και τον Αλέξανδρο Ράπτη, δύσκολα θα στήσει ομάδα πρωταθλητισμού, καθώς δεν υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες. Ο Μιχαλόπουλος, μάνατζερ του Ράπτη, ζητάει τον ουρανό με τα άστρα μετά την εκπληκτική χρονιά του πελάτη του και απειλεί ότι θα τον στείλει στο εξωτερικό, στη Γαλλία, κάτι που είναι πολύ πιθανό.