Η Χίπε στη Βολουντάρι, παρά την πρόταση της Θέτιδας, φεύγουν Χαντάβα, Μπράουν

Η Γερμανίδα Σάσκι Χίπε θα συνεχίσει την καριέρα της στη Βολουντάρι, εκτός Ελλάδας η Μπράουν και οι ξένες του Άρη. 

Η Χίπε στη Βολουντάρι, παρά την πρόταση της Θέτιδας, φεύγουν Χαντάβα, Μπράουν

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τη Χίπε και η γερμανίδα δήλωσε: «Όταν ήρθα πριν από 6 χρόνια, δεν μπορούσα καν να φανταστώ πόσο υπέροχα θα περνούσα εδώ. Από την πρώτη στιγμή ερωτεύτηκα τη χώρα. Επιπλέον, είχα την τύχη να έρθω σε ένα σύλλογο όπου οι άνθρωποι του με υποδέχτηκαν με μια μεγάλη αγκαλιά. Κόκκινη οικογένεια. Αυτά που ήταν απλά λόγια έγιναν πραγματικότητα. Θέλω να πω ευχαριστώ για όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε μαζί. Με κάνατε να νιώσω σαν το σπίτι μου μακριά από το σπίτι μου. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Για πάντα στην καρδιά μου».

Η Γερμανίδα αγάπησε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, όσο καμμία άλλη ξένη βολεϊμπωλίστρια(έφυγε με κλάμματα στον πέμπτο τελικό) και φυσικά αγαπήθηκε από τον κόσμο του βόλεϊ στην Ελλάδα.

Η Θέτιδα Βούλας με αφορμή την αγάπη της για την Ελλάδα της έκανε πρόταση και μάλιστα πλουσιοπάροχη με τα χρήματα να αγγίζουν αυτά που έπαιρνε στον Ολυμπιακό, αλλά η Γερμανίδα προτίμησε να πάει στο εξωτερικό με συμβόλαιο πολύ πιο γενναιόδωρο, στη Βολουντάρι(στα σύνορα με Βουλγαρία, 42.000 πληθυσμός, γενέτειρα του Άνχελ Ιορντανέσκου), αφού οι Ρουμάνοι τινάζουν την μπάνκα και ήδη έχουν πάρει τον Κάρλο Παρίζι, την κορεάτισα πασαδόρο Λη και την καναδή κεντρική Κρος(Ραπίντ Βουκουρεστίου), ενώ στην Άλμπα όπου έπαιζε η Όλγα Στράντζαλη, μετακόμισε και η Τζίνα Λαμπρούση.

ΠΑΟΚ: Συμφωνία με την Καταρζίνα Ζαρόσκλινσκα-Κρολ

Αρνητικά απάντησε την πρόταση του Παναθηναϊκού και η αμερικανίδα κεντρική Kαζ Μπράουν που πάει κι αυτή σε άλλο πρωτάθλημα, όπως και οι Βάντερ, Τερέλ. Εκτός συνόρων και οι τρεις ξένες του Άρη Μερκάδο, Σουάν, Έβανς, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα Ελλάδας να χρησιμοποιείται ως σκαλοπάτι για καλύτερα.

Στην ΑΕΚ πήγαν οι Αρτακιανού, Κωνσταντινίδου από τον ΑΟ Θήρας και η Κουβανή διαγώνια Ζιζέλ Σίλβα. Ο ΑΟ Θήρας βλέποντας τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ να ξεφεύγουν πάτησε φρένο, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες. Στη Σαντορίνη θα παίξουν Μπελιά(λίμπερο), Τσοχατζή(πασαδόρος)

Μπλάνκο, Βεργίδου στον ΠΑΟΚ, Σίλβα στην ΑΕΚ, Μικέλι στον Ολυμπιακό, Σάντος στον Μίλωνα!

Παρελθόν αποτελούν και οι Άγκοστ, Κόστα του Ολυμπιακού, που το σκέφτεται για τη Σάλας και ανανέωσε τις Χριστοδούλου, Γιώτα, Εμμανουηλίδου(είχε διετές). O Iταλός Μικέλι ψάχνει ξένες ακραίες, διαγώνια και κεντρική με την προϋπόθεση να συνεχίσει η Αρέτα Κονόμι.

Στον Παναθηναϊκό έμειναν οι Παπαφωτίου, Γκρόθες, Ρόγκα, Χατζηευστρατιάδου, ενώ η Χαντάβα θα πάει κι αυτή στο εξωτερικό, εξαργυρώνοντας την καλή χρονιά της, κάτι που δεν εκτίμησε ο Γκάιτς, που θα στηριχτεί σε δυο ξένες ακραίες και την Κωνσταντίνου που απέρριψε πρόταση της ΑΕΚ και θα είναι τρίτη ακραία ή δεύτερη διαγώνια.

Ο ΠΑΟΚ δεν κράτησε τις Φιντόν, Λη, Κογιάρ, έκανε πρόταση στην Στέλλα Χριστοδούλου που έμεινε στον Ολυμπιακό και επανέφερε την Όλγα Βεργίδου, που θα πασάρει στις Καταρίνα Ζαρόσκλινκα Κρολ(Πολωνή διαγώνια), Μπλάνκο(κεντρική Κουβανή). Θα αποκτηθούν δυο ξένες ακραίες και ως τρίτη έμεινε η Μερτέκη, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν η Πολυνοπούλου(απέρριψε πρόταση από Πειραιά και Αθήνα) και οι άλλες ταλαντούχες παίκτριες, που είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα σε αυτές τις ηλικίες γιατί ο ΠΑΟΚ δουλεύει σε βάθος.