Tα δύο challenge του Οικονόμου, που δεν είχε δικαίωμα να ζητήσει!

Δυο challenge είπε ότι θα ζητούσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Απόστολος Οικονόμου στο ματς με τον Ολυμπιακό και με αυτόν τον τρόπο θα κέρδιζε το δεύτερο σετ. Απλά ΔΕΝ  μπορούσε να τα ζητήσει,  γιατί δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, αν και κακώς δεν υπήρχε  VAR.

Tα δύο challenge του Οικονόμου, που δεν είχε δικαίωμα να ζητήσει!

Για το δεύτερο σετ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1 που έληξε 26-24 , ο προπονητής του Παναθηναϊκού Απόστολος Οικονόμου δήλωσε: "Κρατάω το 3ο σετ που όντως παίξαμε στα όρια μας και έχω ένσταση για το 2ο σετ που έπρεπε να ήμασταν πιο αποφασιστικοί στο 24-22, αλλά θεωρώ πως με challenge, θα το είχαμε κατακτήσει εμείς το συγκεκριμένο σετ, αφού 2 σφυρίγματα ήταν καθοριστικά και δεν καταλαβαίνω τον λόγο σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει challenge"

Αρχικά έχει απόλυτο δίκαιο γιατί σε τέτοια ματς πρέπει να υπάρχει challenge, αλλά προφανώς δεν το ζήτησε ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός γιατί έπρεπε να πληρώσουν το κόστος στην ΕΣΑΠ.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των «ερυθρόλευκων»! (vids)

Από εκεί και πέρα ο Οικονόμου πιάστηκε αδιάβαστος, γιατί οι δύο περιπτώσεις που αναφέρει δεν χωρούν challenge. Στην πρώτη, η μπάλα καθαρά βρίσκει τον ώμο της Ρόγκα και καταλήγει άουτ. Για επαφή στην πίσω ζώνη ΔΕΝ υπάρχει challenge. Αν εξάλλου η μπάλα δεν έβρισκε στον ώμο του λίμπερο, θα ξεσήκωνε η ίδια η παίκτρια τον κόσμο για να διεκδικήσει το δίκιο της. Απλά σιώπησε γιατί όπως φαίνεται και στο βίντεο στο 21-18 του δεύτερου σετ η μπάλα άλλαξε πορεία.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1: Μπορεί και πρώτος!

Το ίδιο ισχύει και για το 14-16 του δεύτερου σετ γιατί ο διαιτητής Μυλωνάκης βιάστηκε να σφυρίξει, πιστεύοντας ότι η μπάλα έπεσε στο τερέν, ενώ την είχε κλωτσήσει η Χριστοδούλου και ήταν ζώσα. Ούτε εκεί μπορούσε να ζητήσει challenge, γιατί ΔΕΝ προβλέπεται σε περίπτωση πτώσης της μπάλας στο τερέν. Και σε αυτή τη φάση δεν πήρε ο Ολυμπιακός πόντο, αφού ο διαιτητής έδειξε "ως μη γενόμενο" και επαναλήφθηκε η φάση.

Πρόγραμμα, βαθμολογίες, αποτελέσματα Volley League, Πρι Λιγκ, Α2 ανδρών, γυναικών (5,6/3)

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε δώρο στον Ολυμπιακό με το μπες-βγες της Χαντάβα που στο Κύπελλο έκανε την καλύτερη εφετινή εμφάνιση της στον Ρέντη. Ο Παρίζι φάνηκε περισσότερο διαβασμένος στο τρίτο ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ήταν καθοριστική η είσοδος της Μιλεντίγεβιτς αντί της Άγκοστ στο 22-22 του δεύτερου σετ, μετά από απανωτά λάθη στην υποδοχή της Σάλας και της Αμερικάνας.

Δείτε τις 2 φάσεις