Ολυμπιακός: Επιστροφή Χίπε για το Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός ήδη έχει συμφωνήσει με τη Σάσι Χίπε και άλλες δύο ξένες αθλήτριες για να διεκδικήσει το Κύπελλο από θέση ισχύος και  να συνεχίσει το σερί των 9 τροπαίων.

Ολυμπιακός: Επιστροφή Χίπε για το Κύπελλο

Μετά την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών και την απόφαση της ομοσπονδίας να προκηρύξει τη διεξαγωγή Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός απέστειλε αίτημα προς την ΕΟΠΕ, για την αντικατάσταση των αλλοδαπών αθλητριών προκειμένου να διεξαχθεί το Κύπελλο με ίσους όρους, βάση του νόμου 4753/2020 (άρθρο 58) που επιτρέπει νέα μεταγραφική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός ήδη συμφώνησε με τη Σάσι Χίπε και υποστηρίζει ότι η προκήρυξη του Κυπέλλου είναι παράτυπη αφού βάσει κανονισμών διεξαγωγής των διοργανώσεων, θα πρέπει να μεσολαβεί διάστημα 20 ημερών, από την ημέρα που προκηρύσσεται μέχρι την ημερομηνία που ξεκινάει η διοργάνωση.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η ΕΟΠΕ έβγαλε την προκήρυξη του Κυπέλλου στις 23 Μαρτίου, κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει η διοργάνωση στις 13 Απριλίου, αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί να παρακαμφθεί με συμφωνία κυρίων. Είναι μια λογική αξίωση, η επιθυμία των «ερυθρολεύκων» να ενισχύσουν το ρόστερ τους με ξένες αθλήτριες. Η ΕΟΠΕ λοιπόν οφείλει να ανοίξει τη μεταγραφική περίοδο. Επίσης θα φανεί αν αυτοί που διατείνονταν ότι θέλουν να αγωνιστούν, επιθυμούν να παιχτεί το Κύπελλο με ίσους όρους και δεν σκέφτηκαν πονηρά, προκειμένου να πάρουν ένα τίτλο επειδή ο Ολυμπιακός ήταν αποδυναμωμένος.

Ο Ολυμπιακός ήδη έχει συμφωνήσει με τη Σάσι Χίπε και άλλες δύο ξένες αθλήτριες για να διεκδικήσει το Κύπελλο από θέση ισχύος και να συνεχίσει το σερί των 9 τροπαίων.