Ολυμπιακός: Στην ιταλική Μπρέσια η Σάσι Χίπε

Μετά την ξεκάθαρη στάση του Ολυμπιακού για ουσιαστική αποχή από το πρωτάθλημα-παρωδία η Σάσι Χίπε συμφώνησε με την ιταλική Μπρέσια και του χρόνου, όπως και  Στέλλα Χριστοδούλου θα επιστρέψει στον Πειραιά.

Ολυμπιακός: Στην ιταλική Μπρέσια η Σάσι Χίπε

Ο Ολυμπιακός μαζί με τις ΑΕΚ, Θέτιδα Βούλας, Πανναξιακό, Άρη, Πορφύρα ήταν οι μόνες ομάδες που δεν υπέκυψαν στις αθλητικές και πολιτικές απειλές και θα παίξει, αν θα αρχίσει, κι αν τελειώσει το πρωτάθλημα της Volley League γυναικών με όσες αθλήτριες δεν βρουν ομάδα στο εξωτερικό συν τις νεάνιδες.

Έτσι μετά τη Στέλλα Χριστοδούλου και η Σάσι Χίπε μεταναστεύει, και του χρόνου θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, μετά από τη συμμετοχή της στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπρέσια.

Απο εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός κράτησε την Εύα Χαντάβα, ο ΑΟ Θήρας την Χατζηευστρατιάδου, ενώ η Όλγα Βεργίδου του ΠΑΟΚ πρέπει να απαντήσει απόψε στην ουγγρική Βάσας, με δεδομένο ότι θα αρχίσουν του χρόνου οι προπονήσεις, χωρίς ουδείς να εγγυάται αν και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αν θα τελειώσει.

Με νεάνιδες ο Ολυμπιακός στη Volley League γυναικών

Στα δεδομένα του επικείμενου "Τουρνουά Κορονοϊού", ο Πανναξιακός δύσκολα θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, αμφίβολη και η συμμετοχή του Ηλυσιακού, γιατί δεν είχε χρήματα να πληρώσει τα rapid test, αν και η εκπρόσωπος του δήλωσε ευθαρσώς ότι είναι θετική στο πρωτάθλημα, λόγω Νέας Δημοκρατίας. Δύσκολα τα πράγματα και για τη Λαμία, αλλά και για τον Αίαντα Ευόσμου, λόγω οικονομικής στενότητας. Ο εκπρόσωπος του τελευταίου είπε "θα ξεκινήσουμε προπονήσεις, αλλά δεν ξέρω αν θα έχω χρήματα για ταξίδια"

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ηλυσιακός, η Λαμία και ο Αίας Ευόσμου που ήταν εξαρχής κατά της επανέναρξης, ανέκρουσαν πρύμνα για τους παραπάνω λόγους...

H ανακοίνωση του Ηλυσιακού

"Προς αποφυγή λοιπόν κάθε ατυχούς ερμηνείας, θέλουμε σαν Ηλυσιακός Α.Ο. να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας, τις οποίες πιστεύουμε και υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα.

Σταθερά λοιπόν και αταλάντευτα, υποστηρίζαμε και στηρίζουμε, βάζοντας πρώτα σαν γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των αθλητριών και προπονητών, την διενέργεια covid-test.

Δεύτερον, ότι πρέπει να δοθεί στις ομάδες ικανός χρόνος προετοιμασίας ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος και με δεδομένο ότι μετά από δύο μήνες απραξίας, ξεκινάμε ουσιαστικά από το σημείο μηδέν. Οι προτεινόμενες δύο εβδομάδες προπονήσεων, βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητριών.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε την βούληση μας να μπούμε άμεσα στο γήπεδο με την επανέναρξη των προπονήσεων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ".