Με νεάνιδες ο Ολυμπιακός στη Volley League γυναικών

Υπό τις απειλές  για υποβιβασμό όσων ομάδων δεν  παίξουν στη Volley League γυναικών, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επιστροφή στις προπονήσεις, με τον Ολυμπιακό να αφήνει ελεύθερες τις αθλήτριες του και να παίζει με νεάνιδες, αν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα...

Με νεάνιδες ο Ολυμπιακός στη  Volley League  γυναικών

Στη τηλεδιάσκεψη της Volley League γυναικών που τελείωσε μετά από πέντε ώρες,προηγήθηκε άλλη μία έξι ωρών την Κυριακή, απειλήθηκαν οι ομάδες που δεν θα παίξουν στο πρωτάθλημα με υποβιβασμό και πρόστιμα, και υπό αυτό το καθεστώς πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία για επιστροφή από την 1η Ιανουαρίου στις προπονήσεις..

Βέβαια πρόκειται για αλλοιωμένο πρωτάθλημα, αφού όλες οι ομάδες, πλην του ΠΑΟΚ έχασαν βασικές παίκτριες και καλύτερα θα ήταν να μετονομασθεί "Τουρνουά Κορονοϊού", παρά εθνικό πρωτάθλημα.

Πρώτος τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Τάκης Μαλακατές που τόνισε οτι πρέπει να υποβιβαστούν οι ομάδες που αρνηθούν να παίξουν στο πρωτάθλημα και αποχώρησε προφασιζόμενος σοβαρό ραντεβού, κάτι που αμφισβήτησαν έντονα ο Ολυμπιακός και ο Πανναξιακός. Τόνισε μάλιστα ότι και ο Παναθηναϊκός υποβιβάστηκε εκουσίως πριν από 3 χρόνια γιατί είχε οικονομικά προβλήματα. Ο πρόεδρος του Πανναξιακού Γιώργος Γιαννάκης του είπε: «Ξέρουμε πως δεν έχεις κανένα σημαντικό ραντεβού. Απλά δεν περιμένεις να ακούσεις τις απαντήσεις μας και φεύγεις».Ο Νίκος Κατσιούρας του Ολυμπιακού τόνισε "ωραία η τρομοκρατία, αλλά τις αποφάσεις θα τις πάρει η ΕΟΠΕ. Ζητήσαμε εγγυήσεις από την Πολιτεία, αλλά μας είπαν μόνο πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Δεν μας είπαν αν θα ξεκινήσει και πότε το πρωτάθλημα, αλλά και να μας διαβεβαιώσουν ότι αν αρχίσουμε δεν θα μας ξανακλείσουν"

Ο Ολυμπιακός τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι με απειλές εκατέρωθεν διασπάστηκε η ενότητα των 14 σωματείων, που είχαν ομοφωνία στις αρχές Δεκεμβρίου και τόνισε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για επανέναρξη του πρωταθλήματος από την Πολιτεία, αποδεσμεύει όλες τις αθλήτριες του και θα παίξει με νεάνιδες και όσες δεν βρουν ομάδα στο εξωτερικό. Επισήμανε μάλιστα ότι μετά την αδιανόητη στάση των σωματείων που υπέκυψαν σε πολιτικούς και αθλητικούς εκβιασμούς δεν μετέχει σε καμία Λίγκα και θα πορευτεί μόνος του. Οι μόνες σταθερές ομάδες που κράτησαν την ίδια στάση από την αρχή ως το τέλος ήταν Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ, Πανναξιακός, Πορφύρας, Θέτιδα..

Έτσι θα ξεκινήσει, αν ξεκινήσει, ένα πρωτάθλημα παρωδία με τον Ολυμπιακό να παίζει με νεάνιδες, ο Παναθηναϊκός χωρίς τις Κοσμά, Χαντάβα, η Θέτιδα χωρίς Κωνσταντίνου, Κωνσταντινίδου και ξένες παίκτριες, η Λαμία χωρίς ξένες και την Καλανταρίδου, ο Πανναξιακός με νεάνιδες, η ΑΕΚ με νεάνιδες, ο ΑΟ Θήρας χωρίς Γενιτσαρίδου, Χατζηευστρατιάδου και πάει λέγοντας...Μόνο ο ΠΑΟΚ θα είναι πλήρης και αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα-παρωδία θα στεφθεί πρωταθλητής χωρίς αντίπαλο.Και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει ανακοίνωση του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ με υπογραφή Θανάση Κατσαρη με αίτημα "διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, γιατί πάνω απ όλα προέχει η υγεία των αθλητών-τριών"