Οικονόμου αντί Δερμάτη στον Παναθηναϊκό

Ο Απόστολος Οικονόμου είναι ο νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού μετά το διαζύγιο με τον Γιώργο Δερμάτη.

Οικονόμου αντί Δερμάτη στον Παναθηναϊκό

Τη λύση της συνεργασίας με τον έμπειρο τεχνικό Γιώργο Δερμάτη ανακοίνωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και λίγο αργότερα έχρισε διάδοχό του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ γυναικών τον μέχρι πρότινος προπονητή του Πανναξιακού, Απόστολο Οικονόμου. Ο Γιώργος Δερμάτης, είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» το περασμένο καλοκαίρι. Σήμερα, Δευτέρα (28/12), ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε επίσης πως έλυσε τη συνεργασία του με την αθλήτρια της ομάδας βόλεϊ Σοφία Κοσμά, η οποία θα συνεχίσει την καριέρα της στην ελβετική Σαφχάουζεν.

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Δερμάτης

Σε δήλωση του, στην ιστοσελίδα των «πρασίνων», ο 38χρονος προπονητής Απόστολος Οικονόμου επισήμανε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τον κ. Μαλακάτε για την εμπιστοσυνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Από τη στιγμή που έλυσα τη συνεργασία μου με τον Πανναξιακό κοιτούσα μόνο για προτάσεις από το εξωτερικό. Ωστόσο, όταν ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ξέρω πολύ καλά σε ποια ομάδα έχω έρθει και πάντα στόχος όποιου έρχεται προπονητής στον Παναθηναϊκό είναι να επιστρέψει την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Η φετινή χρονιά είναι ιδιάζουσα και οι συνθήκες περίεργες για το γυναικείο βόλεϊ ωστόσο οφείλουμε να προσαρμοστούμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Η σχετική ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για την πρόσληψη του Απόστολου Οικονόμου αναφέρει:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Απόστολο Οικονόμου για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ. Ο Οικονόμου είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα και αυτό το δείχνει η μέχρι τώρα πορεία του. Παρότι είναι μόλις 38 ετών έχει βαρύ βιογραφικό και έχει να επιδείξει αρκετές επιτυχίες στο άθλημα.

Ξεκίνησε την καριέτα του από την ομάδα της γενέτειρας του ΕΑ Λάρισας και το 2011 μετακόμισε στην ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2012 αλλά και το Σούπερ Καπ. Κατόπιν εργάστηκε στην ΑΕΚ Λάρνακας, στην συνέχεια τον ΑΟ Θήρας ενώ την σεζόν 2018-19 εργάστηκε στη φινλανδική Or.Po. με την οποία κατέκτησε και το κύπελλο Φινλανδίας. Τελευταίος του σταθμός ήταν ο Πανναξιακός μέχρι και περίπου πριν από 20 ημέρες.

Από εκεί και πέρα έχει διατελέσει προπονητής των εθνικών ομάδων Νεάνιδων, Κορασίδων, ενώ ήταν και βοηθός προπονητή στην Εθνική ομάδα γυναικών».

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Γιώργο Δερμάτη με τα εξής λόγια: «Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Γιώργο Δερμάτη. Το «τριφύλλι» εύχεται καλή συνέχεια στον κόουτς που έχει αφήσει διαχρονικά τη σφραγίδα του στο τμήμα».