Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Δερμάτης

Παρέμβαση για το θέμα της Volleyleague γυναικών έκανε με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΑΠ ζητώντας να συνεχιστεί η δράση, αλλά και να τηρήσει η ΕΟΠΕ τα προβλεπόμενα για την μη συμμετοχή σωματείων στο πρωτάθλημα

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Δερμάτης

Με ανακοίνωσή του ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός γνωστοποίησε την αποχώρηση του Γιώργου Δερμάτη από τον πάγκο της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του συλλόγου.

Ο πολύπειρος προπονητής ανέλαβε το φετινό καλοκαίρι. Ο Απόστολος Οικονόμου θα είναι αυτός που θα τον διαδεχθεί στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Γιώργο Δερμάτη.

Το «τριφύλλι» εύχεται καλή συνέχεια στον κόουτς που έχει αφήσει διαχρονικά τη σφραγίδα του στο τμήμα».

Στο μεταξύ παρέμβαση για το θέμα της Volleyleague γυναικών έκανε με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΑΠ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών και αθλητριών, ζητάει τη συνέχιση του πρωταθλήματος, και να τηρήσει η ΕΟΠΕ τα προβλεπόμενα για την μη συμμετοχή σωματείων στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η νέα ΚΥΑ συμπεριλαμβάνει την Α1 γυναικών στα αθλήματα που θα επιστρέψουν στα γήπεδα από 1/1/2021, κάτι που θα βοηθήσει στην ψυχική και οικονομική ενίσχυση των αθλητριών.

Με έκπληξη και οργή μαθαίνουμε (και ελπίζουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια), ότι ορισμένοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και όχι μόνο αυτό, αλλά και να συμπαρασύρουν σε ματαίωση ολόκληρη την volleyleague γυναικών.

Πιστεύουμε ότι η ομοσπονδία θα τηρήσει τον κανονισμό σε περίπτωση μη συμμετοχής σωματείου στο πρωτάθλημα. θεωρούμε αυτονόητο, ότι εφόσον δεν είναι η Πολιτεία αυτή που αποφασίζει την ματαίωση του πρωταθλήματος, σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν τα ιδιωτικά συμφωνητικά από τους υπογράφοντες.

Μια ενδεχόμενη διακοπή, δημιουργεί αφερεγγυότητα, υποβάθμιση του πρωταθλήματος και υπογράφει την μη επαρκή προετοιμασία των αθλητριών που στελεχώνουν την Εθνική μας ομάδα, και τη στροφή πλέον των αθλητριών για μόνιμη σταδιοδρομία προς το εξωτερικό για ένα πιο σίγουρο μέλλον.

Η Α1 είναι το παράδειγμα και για όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (preleague, έως και λειτουργία ακαδημιών) και αποτελεί την ελπίδα για συνέχιση και όχι πλήρη διακοπή και απαξίωση. Θεωρούμε δεδομένη την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από την ΕΟΠΕ.

Είμαστε εδώ και θέλουμε όλοι μαζί να οδηγήσουμε το ελληνικό βόλεϊ στην θέση που του αξίζει. Ότι είναι καλό για τους αθλητές είναι καλό για το άθλημα.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του ΠΑΣΑΠ.»