Φίλη της Χίπε, η νέα ξένη του Ολυμπιακού

Ντύνεται στα «ερυθρόλευκα» η Γερμανίδα ακραία, συμπαίκτρια στο παρελθόν με τη Σάσκια Χίπε.

Φίλη της Χίπε, η νέα ξένη του Ολυμπιακού

Μια ακόμα Γερμανίδα εντάσσεται στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Ο λόγος για την Λάουρα Έμοντς Βαινμάιερ, η οποία καλείται να αντικαταστήσει την Πολ, η οποία αποχώρησε από την ομάδα.

Η Γερμανίδα Έμοντς υπήρξε συμπαίκτρια με την συμπατριώτισσά της Σάσκια Χίπε, στην Γερμανική Σβέρινερ την περίοδο 2014-15 και στην Εθνική Γερμανίας, και φυσικά ρωτήθηκε για την αξία της, ως αντικαταστάτρια της Πολ.

Ανάμεσα στις στις δύο πλευρές έχει επέλθει συμφωνία και σε λίγο αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησης της. Η διεθνής Γερμανίδα ακραία είναι 27 ετών, έχει ύψος 1,80 μ., ενώ ήταν στη δωδεκάδα της εθνικής ομάδας της χώρας της, με συμμετοχές σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει 50 συμμετοχές στην Εθνική. Χτυπάει από τα 2.97 στην επίθεση και πηδάει στα 2.86 μ. στο μπλοκ.

Κατά την τελευταία διετία αγωνίστηκε στην τσέχικη Προστέιοφ, με την οποία κατέκτησε το 2017 το πρωτάθλημα στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Μάλιστα, αναδείχθηκε και καλύτερη παίκτρια του πρωταθλήματος. Με την εθνική U-20 της χώρας της κατέκτησε το 2009 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μεξικό.

Τα δυο τελευταία χρόνια αποχώρησε από την Εθνική, για οικογενειακούς λόγους, ενώ ο άνδρας της είναι γυμναστής της ποδοσφαιρικής ομάδας Σεν Πάουλι.