«Ξεκατινιάζονται» στον ΠΑΟΚ, λόγω Ολυμπιακού

H   απώλεια του πρωταθλήματος βόλεϊ από τον Ολυμπιακό έφερε ξεκατίνιασμα στον ΠΑΟΚ χωρίς τελειωμό

«Ξεκατινιάζονται» στον ΠΑΟΚ, λόγω Ολυμπιακού

Ο αντιπρόεδρος Παπαδόπουλος έβγαλε άχρηστο τον Ρίτσι και αποκάλυψε ότι είχαν κλείσει τον Αγκάμεζ, ο Ιταλός τεχνικός απάντησε ότι πήρε ομάδα που σχεδίασε άλλος και δεν την πίστευε κανένας, ενώ ο Γκιόν κατηγόρησε ευθέως τον προπονητή του και του καταλόγισε έλλειψη επικοινωνίας επειδή δεν γνωρίζει καλά αγγλικά. Ταυτόχρονα ο Ολλανδός επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας , όταν γράφαμε ότι ζήτησε να φύγει πριν από τον τρίτο τελικό.

Ο Ντανιέλε Ρίτσι είπε ανάμεσα στα άλλα: «Οταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη και ανέλαβα τον ΠΑΟΚ η ομάδα δεν πίστευε στον εαυτό της. Είχε αποκλειστεί από το Λιγκ Καπ. Υπήρχε η διαπίστωση πως δε μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό και πως είχαν γίνει λάθη στον σχεδιασμό. Δεν επικαλέστηκα τίποτε από όλα αυτά. Κάποιοι δεν πίστευαν ούτε την λύση του Κουμεντάκη και χαίρομαι που αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστή του πρωταθλήματος. Πήραμε το κύπελλο στα ίσια απέναντι στο μεγάλο φαβορί. Πιστέψαμε και στο πρωτάθλημα. Χάσαμε στο τάι μπρέικ τον πρώτο τελικό στο Ρέντη. Κάποιοι συγκρίνουν συνολικά όλη τη σεζόν. Κοιτούν ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε πρωτάθλημα, αλλά εγώ δεν έστησα την ομάδα το καλοκαίρι του 2017. Σέβομαι απόλυτα τις διαφορετικές απόψεις. Θεωρώ τον Κώστα Δεληκώστα τον προπονητή που δεν θέλω να έχω αντίπαλο».

Ο Ραμόν Ματίνεθ Γκιον που δεν χρησιμοποιήθηκε στους τελικούς απάντησε: “Πολλές φορές είχα εξηγήσει στον Ρίτσι ότι αν θέλει να είμαι αποτελεσματικός θα πρέπει να με βάζει από την αρχή για να βρίσκω ρυθμό. Ειδικά στον πρώτο τελικό αισθανόμουν ότι ο προπονητής μου περίμενε πότε θα κάνω ένα λάθος για να με βγάλει. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα ειδικά όταν χάναμε 2-0 σετ και δεν μ’ έβαλε ούτε για ένα πόντο. Ζήτησα συνάντηση με τον κύριο Τσαλόπουλο και τον ρώτησα αν μπορούσα να φύγω μιας και δεν με υπολογίζει ο προπονητής. Έμεινα και ο Ρίτσι μ΄ έβαλε για έναν πόντο στον τρίτο τελικό. Είχαμε όμως πρόβλημα επικοινωνίας. Τα αγγλικά του δεν ήταν και πολύ καλά. Του έλεγα κάτι και καταλάβαινε κάτι άλλο. Ήμασταν δύο άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις και οι δύο ξεροκέφαλοι. Ο Ρίτσι είχε τη δική του φιλοσοφία για το βόλεϊ που ίσχυε πριν από 20 χρόνια, δεν άκουγε κανέναν».

Και το αποκορύφωμα "Ο καλύτερος φίλος που έκανα στον ΠΑΟΚ ήταν ο Νότης Λίτσας. Εάν δεν ήταν σε κάποια προπόνηση θα μου έκανε εντύπωση. Υπήρχε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Προσπάθησε να με βελτιώσει σαν αθλητή. Έμαθα πολλά πράγματα από τον κ.Λίτσα και τον σέβομαι απεριόριστα».Είναι ένας θρύλος"

ΣΣ: Ε, μη τρελαθούμε τελείως, είναι θρύλος ο Νότης Λίτσας και όχι ο Ντανιέλε Ρίτσι που κατέκτησε 1 Κυπέλλων Πρωταθλητριών 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (1991), 3 Τσάμπιονς Λιγκ (1992, 1993, 1994), 1 CEV Cup (1997), 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης (1992, 1993), 1 Πρωτάθλημα Ιταλίας (1991), 1 Κύπελλο Ιταλίας (1991), 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας (2001), 1 Κύπελλο Ελλάδας (2001), 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας (2000).