O Θανάσης Πρωτοψάλτης στον Παναθηναϊκό

Μπορεί η πανδημία να πάγωσε τις μεταγραφικές κινήσεις, αλλά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Θανάσης Πρωτοψάλτης επιστρέφει στον Παναθηναϊκό την επόμενη περίοδο.

O Θανάσης Πρωτοψάλτης στον Παναθηναϊκό

«Είμαι σε αναμονή και δεν με απασχολεί πολύ. Σκέφτομαι να γυρίσω και στην Ελλάδα. Θέλω να γυρίσω, γιατί όχι του χρόνου; Είμαι επαγγελματίας αθλητής και αν η πρόταση είναι καλή τότε θα τη δεχτώ. Λείπω πέντε χρόνια και σκέφτομαι τον επαναπατρισμό», δήλωσε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε γίνει πολύ νωρίτερα, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσα στη χαρά της κατάκτησης του Λιγκ Καπ υποσχέθηκε να κάνει δώρο έναν παίκτη στην ομάδα και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος προτίμησε τον 26χρονο Πρωτοψάλτη που θα κάνει τριπλέτα ακραίων με τους Αλέξανδρο Ράπτη και Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο. Για αυτό εξάλλου ο διεθνής παίκτης παραπέμπει τις ενδιαφερόμενες ομάδες για την απόκτησή του στη μεθεπόμενη περίοδο!

Η Κατερίνα Ζακχαίου από τον Ολυμπιακό στην Κούνεο

Ο Πρωτοψάλτης, παιδί δύο παλιών σταρ του Παναθηναϊκού, του Σπύρου και της Αλεξίας Ροτσίδου, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ανόρθωση και έπαιξε στον Παναθηναϊκό το 2011-13 και το 2014-15. Ενδιάμεσα αγωνίστηκε στην Κηφισιά, όταν και σε ένα ματς στο «Ζηρίνειο» προκάλεσε την οργή των οπαδών του Παναθηναϊκού επειδή πανηγύρισε τη νίκη. Η κατάσταση εξομαλύνθηκε στη συνέχεια, αφού δόθηκαν εξηγήσεις και ο 26χρονος ακραίος είναι δηλωμένος οπαδός του «τριφυλλιού», αφού έμεινε στον σύλλογο και την εποχή των ισχνών αγελάδων. Στη συνέχεια έκανε καριέρα στο εξωτερικό, στη γαλλική Ναρμπόν (2015-16), στη γερμανική Φριντρισχάφεν (2016-19) και στην πολωνική Ράντομ.

Το τέλος εποχής του Ολυμπιακού και το μέλλον

Αναδείχθηκε Κυπελλούχος (2017, 2018, 2019) Γερμανίας, πήρε τρεις φορές το Σούπερ Καπ (2017, 2018, 2019) και την πρώτη αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης. Παρά το ύψος του, μόλις 1,85 μ., διακρίνεται χάρη στο άλμα του (χτυπάει από τα 3,40 μ.) αλλά και την τεχνική του.

Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει αναπροσαρμογή στους οικονομικούς όρους του συμβολαίου του, αφού η συμφωνία έγινε πριν από την πανδημία που θα προκαλέσει προβλήματα σε όλους τους συλλόγους.