Το τέλος εποχής του Ολυμπιακού και το μέλλον

Ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα με την αποχώρηση των Λαμπρούση, Ζακχαίου, Λαζάρεβιτς, ήδη έχει βρει  αντικαταστάτριες και ετοιμάζει νέα ομάδα με μειωμένο φυσικά προϋπολογισμό σε άνδρες και γυναίκες, λόγω πανδημίας και άδειων ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Το τέλος εποχής του Ολυμπιακού και το μέλλον

H πιο επιτυχημένη ομάδα του Ολυμπιακού, με 7 σερί πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα και 1 Τσάλεντζ Καπ γυναικών, φαίνεται πως βαδίζει σε τέλος εποχής, αφού αποχωρούν οι Τζίνα Λαμπρούση, Κατερίνα Ζακχαίου και Άνα Λαζάρεβιτς.

Η Λαμπρούση ήταν από το ξεκίνημα της μεγάλης ομάδας, αποκτήθηκε ως δανεική από τον Ηρακλή Κηφισιάς και μετά την αποχώρηση της Δήμητρας Γιακουμή βρέθηκε στο κατώφλι της εξάδας και πανηγύρισε όλους τους τίτλους. Την επόμενη χρονιά θα παίξει σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος, τη Μιλούζ, όπου θα διεκδικήσει μία θέση στην εξάδα, αν και θα ξεκινήσει ως τρίτη κεντρική. Τα χρήματα που θα πάρει στη Γαλλία είναι μόλις 2.000 περισσότερα από αυτά που έπαιρνε στον Ολυμπιακό και αυτό αποδεικνύει ότι έφυγε για να παίξει στο εξωτερικό και όχι για οικονομικούς λόγους.

Για τους ίδιους λόγους θα φύγει και η Ζακχαίου, παρότι ο Ολυμπιακός σκοπεύει να της κάνει βελτιωμένη πρόταση. Η 20χρονη Κύπρια (1,90 μ.) θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού βόλεϊ, συγκαταλέγεται στις πιο ελπιδοφόρες κεντρικές, αλλά ένας τραυματισμός την άφησε πίσω. Η νεαρή Κύπρια ήρθε στην Ελλάδα το 2016 για λογαριασμό του Πανναξιακού και μετά φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έχει τρεις προτάσεις από Σκάντιτσι, Μόντσα, Κούνεο και περιμένει έγγραφες προσφορές για να αποφασίσει την επόμενη ομάδα της καριέρας της.

Παρελθόν αποτελεί και η Λαζάρεβιτς που έπαιξε δύο συν ένα χρόνο στο Ολυμπιακό και δέθηκε με την ομάδα αλλά και τους οπαδούς. Η σύζυγος του τερματοφύλακα πόλο του Ολυμπιακού Ζιβογίνοβιτς θέλει να γίνει μητέρα στα 28 χρόνια της και θα σταματήσει το βόλεϊ.

Από εκεί και πέρα, άλλες τρεις Ελληνίδες παίκτριες, οι Στέλλα Χριστοδούλου, Αρέτα Κονόμι και Κατερίνα Γιώτα, μένουν ελεύθερες, αλλά στον Πειραιά εκτιμούν ότι θα παραμείνουν στον Ολυμπιακό και πρωταρχικός στόχος τους είναι η παραμονή της κορυφαίας παίκτριας, της Γερμανίδας Σασί Χίπε. Θα κινηθούν για την απόκτηση τουλάχιστον μίας Ελληνίδας κεντρικής, έχουν στο στόχαστρό τους δύο διεθνείς, ενώ θα αναζητήσουν και μία ταλαντούχα Ελληνίδα ακραία.

Στον Ολυμπιακό δεν κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, παρόμοια κατάσταση αντιμετώπισαν και με την αποχώρηση της Γιακουμή, κι αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι τα κλαμπ που έχουν παίκτριες-στόχους του πρωταθλητή. Ουδεμία, μηδεμιάς εξαιρουμένης, θα μείνει στην ομάδα της αν δεχθεί πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Το πρόβλημα όμως για όλους, ιδιαίτερα για κλαμπ με ποδοσφαιρικές ομάδες, μεγεθύνεται, με τη διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές, αφού δεν θα έχουν έσοδα από τα διαρκείας των ΠΑΕ, αλλά και από δικά τους εισιτήρια. Κι αφού το πρόβλημα θα είναι παγκόσμιο και οι Ελληνίδες δυστυχώς δεν θα έχουν τη διέξοδο του εξωτερικού, μην εκπλαγείτε αν το πρωτάθλημα γίνει του χρόνου χωρίς ξένες για να υπάρξουν ομάδες... Και φυσικά με μειωμένα δραματικά τα συμβόλαια, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.