Το βόλεϊ είναι απλό άθλημα και ο Ολυμπιακός καλύτερος του ΠΑΟΚ

Όπως γράψαμε και στο “Φως των Σπορ”, το βόλεϊ είναι απλό άθλημα και αν έχεις καλούς παίκτες, τους εμπιστεύεσαι , δεν τους ανακατεύεις και κερδίζει κατώτερους αντίπαλους σε όλα τα παιχνίδια.

Το βόλεϊ είναι απλό άθλημα και ο Ολυμπιακός καλύτερος του ΠΑΟΚ

Έχουμε και λέμε. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επτάδα των τελευταίων χρόνων και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όπως φάνηκε, όχι στη Ρόδο και στο Ρέντη, αλλά στην Πυλαία.

Τι έγινε λοιπόν στον δεύτερο τελικό; Ο Μουνιόθ. εμπιστεύθηκε τους παίκτες του και δεν έκανε την περιβόητη διπλή αλλαγή, παρά μόνο στο 19-23 του τρίτου σετ και ορθώς, για να ξεκολλήσει η ομάδα σε μια δύσκολη περιστροφή. Τα κατάφερε, κακώς τους κράτησε άλλες δυο περιστροφές και επανέφερε τους βασικούς άρον-άρον. Μικρό το κακό.

Δεν μπορεί να έχεις στο ρόστερ σου τον πασαδόρο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Πολωνίας Ντρζίζγκα και τον Οιβάνεν και στα δύσκολα να περιμένεις να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά οι συμπαθείς κατά τα άλλα Στβαχτής-Ζουπάνι.

Το ίδιο λάθος έκανε στον τελικό Κυπέλλου στη Ρόδο, αλλά και στους τελικούς με τη Ραβένα, με τα γνωστά αποτελέσματα. Και ο Αλεξίεφ πρέπει να μένει στον αγώνα και να βοηθάει ο Χριστοφιδέλης όταν χρειασθεί και όχι προς το τέλος των σετ. Το έπραξε σωστά στην Πυλαία, όταν ο Σαφράνοβιτς πυροβολούσε, από το 9-15 πήγαμε στο 14-15, μπήκε ο αρχηγός έκανε τέλεια υποδοχή και έβγαλε τον Ισραηλινό από το σερβίς.

Και βέβαια σπουδαίος προπονητής είναι αυτός που έστω και καθυστερημένα αναγνωρίζει τα λάθη του και τα διορθώνει, παραμερίζοντας τον εγωισμό τους, για το καλό της ομάδας

Πάμε όμως και στη άλλη πλευρά, στον Ντανιέλε Ρίτσι, που έκανε κι αυτός τραγικά λάθη στα προηγούμενα ματς, σκεπάστηκαν όμως από τις …7 αλλαγές του Ολυμπιακού.

Τι έκανε ο Ιταλός; Ξέχασε στον πάγκο τον Γκιόν, που στην προθέρμανση “έσπαγε” τις μπάλες, περιορίστηκε στους Σαφράνοβιτς, Κουμεντάκη και αχρήστευσε την αριθμητική υπεροπλία της ομάδας του στους ακραίους.

Και το σπουδαιότερο; Στου μακελειού την άψη άφησε εκτός αγώνα το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, τον ύψους 2.06 Ουσίκοφ και προτίμησε τον μόλις 1.93 Σακόγλου. Αποτέλεσμα; Έκανε πάρτι ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, αφού υπήρχε τρύπα στο μπλοκ και ο Αλεξίεφ του έκανε μονό μπλοκ. Κι όλα αυτά κι ενώ το σκορ ήταν 22-22 στο δεύτερο σετ που μπορούσε να γίνει 1-1 και όχι 0-2. Τότε θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι. Ήδη στη Θεσσαλονίκη “σταύρωσαν” τον Ιταλό προπονητή, τον θεωρούν υπεύθυνο της ήττας , αφήνουν υπονοούμενα για τον τρόπο που χειρίσθηκε το ρότσερ του ΠΑΟΚ και αυτό επιβεβαιώνει το άσχημο κλίμα που υπήρχε πριν από τον τελικό Κυπέλλου της Ρόδου, τότε που είχαν βρει τον αντικαταστάτη του και έστειλαν εισιτήριο για να πάει στη Θεσσαλονίκη, να αναλάβει τον ΠΑΟΚ

ΥΓ: Το 2-0 δεν πρέπει να ξεγελάει παίκτες, προπονητές, φιλάθλους και διοίκηση του Ολυμπιακό. Και πέρυσι ετοίμαζαν φιέστα και κοινό γύρο του θριάμβου με την ποδοσφαιρική ομάδα, αμελώντας τα στοιχειώδη και είχαμε …χέστα στο Ρέντη. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και ένας αγώνας βόλει, πόσο μάλλον μια σειρά τελικών τελειώνει όταν πέσει και η τελευταία μπάλα, όπως έλεγε και ο Τζιαν Πάολο Μοντάλι.