Θόδωρης Βουλκίδης: «Η εχθρική ατμόσφαιρα με πείσμωσε»

Ο άσος του Ολυμπιακού Θόδωρος Βουλκίδης μίλησε στο ΦΩΣ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τον αγώνα στην Κηφισιά και για την τέχνη του σερβίς.

Θόδωρης Βουλκίδης: «Η εχθρική ατμόσφαιρα με πείσμωσε»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο 23χρονος Θόδωρος Βουλκίδης του Ολυμπιακού που με τους τρομερούς του άσους πήρε τον Παναθηναϊκό στο καμίνι με τις φτυσιές! Διαβάστε την ιστορία που έχει το παλικαράκι αυτό, 23 χρονών είναι. Διορθώνω: Παλίκαρος 2 μέτρα.

Κάθε χρόνο ανεβαίνει πιο ψηλά, το καλοκαίρι ήρθε στον Ολυμπιακό και όχι μόνο έγινε βασικός αλλά βγήκε και MVP της αγωνιστικής με το τρομερό ματς που έκανε στο κλειστό του Αγίου Θωμά, μέσα σε φτυσιές, που πήρε τον Παναθηναϊκό με τους άσους του!

Στον ΠΑΟΚ ψάχνουν παίκτες, ενώ οι γυναίκες ψάχνονται...

Λέει ωραία πράγματα στο «ΦΩΣ» ο Θόδωρος Βουλκίδης. Έχει μέταλλο, θράσος, αν δουλέψει θα πάει ψηλά.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 21/12/2019

Πώς και πότε άρχισες το βόλεϊ;

Το άρχισα ουσιαστικά μεγάλος σε ηλικία, 16-17 χρονών ήμουν! Και τώρα είμαι 23.

Έχεις δηλαδή μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Θεωρώ ότι ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα! Αυτό το λέω για να καταλάβεις πόσο πολύ πιστεύω ότι μπορώ να βελτιωθώ. Ποδόσφαιρο έπαιζα!

Τι θέση;

(γελάει). Επιθετικός και τερματοφύλακας! Στον Μεθωνιακό, στο α' τοπικό. Η Μαρία Αθανασιάδου με πήρε από το χέρι ένα καλοκαίρι στα 16 μου και μου έμαθε το βόλεϊ, εκεί αποφάσισα να το γυρίσω. Μέρα με τη μέρα προσπαθούσα να βελτιωθώ στα πάντα! Στο Αιγίνιο με εκείνη προπονήτρια. Μάλιστα μετά τον πρώτο χρόνο ξενέρωσα για ένα μήνα διότι έβλεπα τους άλλους να είναι πολύ μπροστά και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα ποτέ να τους φτάσω!

Ολυμπιακός: Θέλει ο Θρύλος αλλαγές...

Τελικά τους έφτασες και τους ξεπέρασες.

Είχα πολύ πείσμα. Και έχω πολύ πείσμα.

Κάθε χρόνο παίρνεις μεταγραφή!

Πράγματι. Από το Αιγίνιο στον Παμβοχαϊκό, το άλλο καλοκαίρι στη Σύρο, αυτό το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό! Είναι πείσμα! Βάζω πάντα στόχο πιο ψηλά για την επόμενη χρονιά.

Τι σκεφτόσουν όταν έκανες τα σερβίς και έπαιρνες τους άσους με τον Παναθηναϊκό;

Τίποτα! Το ματς το σκέφτομαι και το προετοιμάζω στο μυαλό μου μέχρι 2 ώρες πριν τον αγώνα. Όταν παίζω όμως, δεν σκέφτομαι τίποτα, το μυαλό μου το κρατάω καθαρό. Δεν φοβάμαι αν κάνω λάθος, κάνω αυτό που ξέρω και ό,τι βγει.

Αυτό λέγεται και άγνοια κινδύνου. Η καυτή ατμόσφαιρα, οι φτυσιές των Παναθηναϊκών δεν σε επηρέασαν;

Αυτά με κάνουν να ανεβαίνω πιο πολύ! Αυτή η εχθρική ατμόσφαιρα με έκανε να παίξω πιο καλά!.

Αυτό είναι μέταλλο μεγάλου παίκτη.

Αλήθεια το λέω. Βρε όλη η αντίπαλη κερκίδα να με βρίζει, μου ανεβάζουν την ψυχολογία! Δείχνει ότι αξίζω ως αντίπαλος. Και δεν μπορούν στην ουσία να με σταματήσουν.

Πες μου για τις φτυσιές.

Θα σου πω σκηνικό που έζησα. Ήταν κάποια στιγμή που πήγα στην πλευρά που ήταν οι φανατικοί του Παναθηναϊκού και ένιωσα πάνω στη φανέλα μου γύρω στις 6 φτυσιές. Είναι αηδιαστικό αλλά όπως σου είπα δεν με σταματάνε αυτά. Εκείνο που με ενόχλησε ήταν ότι είχαν πέσει τόσες πολλές φτυσιές στο διάδρομο που έκανα το σερβίς, και ήταν... βρεγμένος, γλιστρούσε! Αυτό είναι επικίνδυνο.

Πόσους άσους πήρες τελικά; Σου στέρησαν και έναν που δεν τον έπιασε το VAR.

Είχα πάρει έναν άσο πιο πριν και τέσσερις σερί που όμως ήταν πέντε σερί! Δυστυχώς δεν έπιασε τον τελευταίο άσο το VAR και ο διαιτητής το έδωσε έξω. Εγώ στην τηλεόραση που το είδα μου φάνηκε ότι ήταν μέσα.

Είχες ποτέ κάποιον πρότυπο στο σερβίς;

Ειλικρινά δεν ξέρω πολλά στο παγκόσμιο βόλεϊ, δεν ξέρω πολλούς παίκτες μεγάλους, γνωρίζω λίγα πράγματα.

Αυτό το τρομερό σερβίς είναι θέμα δουλειάς ή το είχες από νωρίς; Νίκησες και στο ολ σταρ στη Σύρο και μέτρησαν την ταχύτητα στα 115,4 χιλιόμετρα!

Σε ό,τι αφορά την ταχύτητα, να φανταστείς ότι μετράνε μόνο αυτά που μπαίνουν μέσα! Είχα και πιο δυνατά χτυπήματα που όμως δεν μέτρησαν. Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνει τζαμπ σερβίς. Ποτέ δεν έκανα φλοτ σερβίς. Και πάντα ήταν δυνατό. Μπορεί να μην ήταν σταθερό όσο είναι τώρα βέβαια. Με τη δουλειά προσπαθώ να το κάνω πιο σταθερό. Οι ομάδες δεν περιμένουν από έναν κεντρικό να πάρει ένα ματς, αλλά στο βιογραφικό μου έχω πάρει κι άλλα ματς με το σερβίς. Μου αρέσει πολύ αυτό.

Σημαδεύεις να πάει η μπάλα κάπου; Ή όχι;

Τις πιο πολλές φορές δεν σημαδεύω στόχο. Βαράω να πάει στο κέντρο του γηπέδου γύρω από τη θέση 6. Αλλά να πάει πολύ δυνατά και να είναι μέσα.

Δεν ήσουν πάντα κεντρικός.

Όχι, στο εφηβικό ήμουν διαγώνιος. Στην Εθνική Εφήβων έγινα κεντρικός. Παίζω λίγα χρόνια ως κεντρικός. Για αυτό και υστερώ στο μπλοκ.

Ήταν η επόμενη ερώτησή μου! Χρειάζεσαι βελτίωση στο μπλοκ, και τι κάνεις για αυτό.

Ναι, όντως χρειάζομαι βελτίωση στο μπλοκ. Και δουλεύω με τον προπονητή μου στον Ολυμπιακό κάθε μέρα πάνω σε αυτό. Έχω αποφασίσει να το βελτιώσω πολύ. Ήδη είμαι καλύτερος από πέρσι και πρόπερσι.

Τι θέλει το μπλοκ; Τι χρειάζεται;

Αντίληψη της φάσης, να είσαι γρήγορος, να βάζεις τα χέρια σου μέσα στο αντίπαλο γήπεδο σωστά.

Πού υστερείς κυρίως;

Ενώ μπορώ να φτάσω ψηλά, δεν βάζω σωστά τα χέρια μου. Είναι θέμα τεχνικής, δηλαδή θέμα δουλειάς.

Σε ήθελε ο Παναθηναϊκός και σε πήρε ο Ολυμπιακός μέσα από τα χέρια του;

Όχι, δεν είχα καμία επικοινωνία με τον Παναθηναϊκό ποτέ.

ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό υπολογίζεις πιο πολύ ως αντίπαλο του Ολυμπιακού;

Είναι και οι δύο πολύ ανταγωνιστικές ομάδες. Ειδικά ο ΠΑΟΚ με τον διαγώνιο που έφερε τώρα. Και θέλω να πω περαστικά στον Γιάννη Τακουρίδη.

Αυτός είναι καλός μπλοκέρ.

Πράγματι, αυτός είναι πολύ καλός στο μπλοκ. Από τη στιγμή πάντως που ο Ολυμπιακός πιάσει απόδοση, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν, ούτε τον ΠΑΟΚ, ούτε τον Παναθηναϊκό. Αν η ομάδα μου είναι σταθερή, πιστεύω ότι θα πάρουμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ.

Τι έγινε με την Κηφισιά;

Θεωρώ ότι ήταν μία από τις πολύ κακές μας μέρες. Και το εκμεταλλεύτηκε αυτό η Κηφισιά. Δεν την κοιτάξαμε στα μάτια όπως έπρεπε, πιστεύαμε ότι θα είναι ένα εύκολο απόγευμα. Δώσαμε υπόσχεση μεταξύ μας οι παίκτες ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ αυτό! Και ότι θα αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με τη σοβαρότητα που πρέπει.

Ποιος από τους παίκτες του Ολυμπιακού σού αρέσει λίγο περισσότερο από τους άλλους; Ο Κοκκινάκης μου είπε τον Χουσάι λόγω εμπειρίας.

Κι εγώ θα πω τον Χουσάι γιατί είναι πιο σταθερός από τους υπόλοιπους παίκτες ως τώρα. Δηλαδή θα κάνει λιγότερα λάθη. Ξαναλέω: Πρέπει να είμαστε σοβαροί για την επίτευξη των εγχώριων τίτλων. Από εμάς εξαρτάται.