Σημεία και τέρατα σε Μίκρα, Μαρούσι και η διπλή αλλαγή του Μουνιόθ! (vids)

Σημεία και τέρατα στην τελευταία αγωνιστική της Volley League, ιδιαίτερα στους αγώνες Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3, Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-2, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις εξέδρες.

Σημεία και τέρατα σε Μίκρα, Μαρούσι και η διπλή αλλαγή του Μουνιόθ! (vids)

Στο Μαρούσι, είχαμε ντου των οπαδών του Παναθηναϊκού, όπως και στο ΟΑΚΑ για να μπουν χωρίς εισιτήριο και την αντίδραση της αστυνομίας, που από υπερβάλοντα ζήλο έριξε δακρυγόνο.

Ο Παναθηναϊκός από τη μια καταδίκασε τους τζαμπατζήδες στο ΟΑΚΑ, τους απαγόρευσε και την είσοδο στο μέλλον, από την άλλη τα έριξε στην αστυνομία. «Που είναι η αθλητική βία;» είπαν στην πρώτη περίπτωση, ενώ στην άλλη τα έβαλαν με την αστυνομία.

Και κατά τη διάρκεια του αγώνα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Γκέργκι, Φίνγκερ, Χουσάι (πήραν το βάπτισμα του πυρός), αλλά και της τηλεοπτικής κάμερας τους έφτυναν, τους πετούσαν αντικείμενα, τους έβριζαν τη μάνα. Ως και με το Var τα έβαλαν (το ταρακούνησαν) μετά τους 4 άσους του Βουλκίδη και δεν έγινε καταγραφή του 5ου.

Μετά από όλα αυτά, ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος που έκανε τη δήλωση fair play του περσινού ντέρμπι της Κυψέλης, είπε για το ματς στο Μαρούσι «Μακάρι όλα τα γήπεδα στην Ελλάδα να έχουν αυτή την ατμόσφαιρα με αυτούς τους φιλάθλους».

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Παναγιώτης Πελεκούδας πρόσθεσε «Δεν μπορέσαμε να δώσουμε χαρά σε αυτό τον υπέροχο κόσμο». Προτείνουμε στους Πετρέα, Κοκκινάκη, Στιβαχτή, Ασπιώτη, Ανδρεάδη, Βουλκίδη και στα άλλα παιδιά να του πάνε στην επόμενη γενική συνέλευση τις φανέλες με τις φτυσιές να τις περάσει ένα χέρι. Kαι ο κύρος Κουτσούλας να μην είναι τόσο συγκαταβατικός σε συμπεριφορές παικτών, προπονητή(ο Πανταλέων κουνούσε το δάκτυλο σε διαιτητή, επόπτη, ο Ανδρεόπουλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο) , εξαντλώντας την αυστηρότητα του σε μια κίτρινη κάρτα.

Στη Μίκρα οι οπαδοί του Ηρακλή έβριζαν τη μάνα του Τακουρίδη που σφάδαζε από πόνους και έκαναν ακόμη μια ρίψη μπύρας, αυτή τη φορά στον Σωτηρίου, στο τέλος του τρίτου σετ.

Στη συνέχεια είχαμε τον Μάρσαλ να ανάβει φωτιές(χειροκροτούσε ειρωνικά) γιατί έβριζαν κι αυτόν, ενώ ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Τζήκας τους μούτζωνε κατά… ριπάς.

Μετά είχαμε την άρνηση του Ηρακλή να αδειάσει το πέταλο, γιατί λέει αυτό δεν άδειασε ποτέ. Tο … ιερό πέταλο των ρίψεων. Κι αντί να συνεχίσουν τον αγώνα απέναντι στον «διαλυμένο» λόγω τραυματισμών και ασθενειών ΠΑΟΚ, προτίμησαν τους -2 βαθμούς.

Και για να δέσει το γλυκό, ήρθαν με το δίκιο τους οι Συριανοί και θύμισαν στον Ηρακλή που ισχυρίσθηκε ότι παίρνει τα ματς στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά, ότι πήρε ολόκληρο πρωτάθλημα στα χαρτιά(με άλλη διοίκηση).

Τότε που οι διαιτητές δεν τόλμησαν να κατακυρώσουν τον αγώνα στον Φοίνικα(είχαν ανοίξει το φύλλο αγώνα και δεν εκκενώθηκε η εξέδρα όπως είχαν ζητήσει), όπως κατήγγειλαν οι Συριανοί όταν ο Ηρακλής έφτιαξε ατμόσφαιρα ζούγκλας. Τότε που oι υπουργός πολιτισμού έψαχνε ψήφους και δεν μηδένισε τον Ηρακλή. Τότε που το παρεάκι της ΕΣΑΠ πήγε εκδρομή και έκλεισε τα μάτια.

Και ξαναγυρίζουμε στην ατμόσφαιρα της Μίκρας. Ορθώς ο διαιτητής ζήτησε την εκκένωση της εξέδρας, κακώς όμως δεν τιμώρησε άμεσα τον Μάρσαλ και τον Τζήκα(τον απέβαλε αργότερα, μόνο από το σετ!), γιατί οι παίκτες και οι αξιωματούχοι του αγώνα οφείλουν να μην απαντούν στις προκλήσεις της εξέδρας. Κακώς και ο Τακουρίδης απώθησε τον διαιτητή Γεωργιάδη παρά τον πόνο του και τη δίκαιη οργή του απέναντι στους οπαδούς του Ηρακλή που έβριζαν τη μάνα του.

Θυμηθείτε τον Καντονά. Είχε όλα τα δίκια με το μέρος του, απέναντι στον φίλαθλο που τον έβριζε, αλλά η καρατιά που του έδωσε, του στοίχισε αποκλεισμό 8 μηνών, κοινωφελή εργασία 120 ωρών και 20.000 λίρες πρόστιμο.

Το αποκορύφωμα όλων όσων έγιναν στη Μίκρα ήταν οι δηλώσεις αθλητών και της διοίκησης του Ηρακλή ότι πρέπει να ορίζονται στα ματς Ηρακλής-ΠΑΟΚ διαιτητές που γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του αγώνα(όχι Αθηναίοι). Παγκόσμια πρωτοτυπία. Μείναμε άναυδοι.

Ξαναγυρίζουμε στο Μαρούσι. Αν ο Ολυμπιακός είχε τεχνικό διευθυντή θα απαγόρευσε στον Μουνιόθ να κάνει την περιβόητη διπλή αλλαγή(δεν είναι πανάκεια, τουναντίον), που μόνο μπελάδες προκαλεί στην ομάδα του, όπως και στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Στο Μαρούσι την έκανε στο 17-20 του τρίτου σετ, κι ενώ το ματς πήγαινε αέρα για 1-2 σετ , έγινε το 2-1, γιατί ο Ολυμπιακός έχασε το ρυθμό του. Ξέχασε ταυτόχρονα να βάλει πασαδόρο στο 20-23 και δεν υπήρχε άνθρωπος να κάνει σωστή πάσα στην κόντρα μπάλα.

Σε προηγούμενες φορές, ξεχάστηκε ο Στιβαχτής στο μπλοκ, σε μια και δυο φάσεις και οι αντίπαλοι επιθετικοί έκαναν πάρτι, με την ΑΕΚ, ενώ με τον Ηρακλή άφησε τον Ασπιώτη στην πίσω ζώνη για δυο φάσεις και είχαμε το ίδιο πρόβλημα.

Δικαιώθηκε πάντως ο Ισπανός με την επιμονή του στον Βουλκίδη, με θαυμαστά αποτελέσματα, 5 συνεχόμενους άσους(τον 5ο δεν τον έπιασε το var), παρότι ο επόπτης Κουρπανίδης έπαθε αγκύλωση με σηκωμένο το δεξί χέρι(τιμωρήθηκε σιωπηρώς).

Ο Βουλκίδης πάντως είναι κεντρικός μπλοκέρ και η κύρια δουλειά του είναι να κάνει μπλοκ. Σε αυτόν τον τομέα πρέπει να δουλέψει πολύ για να βελτιώσει την τεχνική του. Το μέλλον του ανήκει αν τα καταφέρει, γιατί είναι επιπρόσθετο και όχι κύριο μέλημα του, το άριστο σερβίς.

Όσον αφορά το ρεκόρ των συνεχόμενων άσων, το έχει ο Γιούρι Φιλίποφ, όταν τελείωσε ένα ματς Παναθηναϊκός-Ορεστιάδα στον Τάφο του Ινδού, με 6 συνεχόμενους (το πήγε 14-4 στο τάι μπρέικ) και μάλιστα απέναντι στον σπεσιαλίστα Νίκο Σαμαρά.

Και για τελευταίο. Ο Ολυμπιακός όπως στο μπάσκετ, έτσι και στο βόλει θα εγείρει θέμα ομοσπονδιακού προπονητή, γιατί ο Ανδρεόπουλος είναι και στον Παναθηναϊκό και φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο χαρωπά, όπως πέρυσι. Υπάρχει άγριος ανταγωνισμός.

ΥΓ: Αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι δεν πρέπει να μπαίνουν από το διαιτητικό σώμα, οι κομισάριοι των αγώνων.