Οι απογοητεύσεις σε Ρέντη, Μαρούσι, ο Ράπτης, ο Μήλης και το... παρεάκι της ΕΣΑΠ

Ο Στέφανος Λεμονίδης σχολιάζει την επικαιρότητα τις ήττες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, την κυνική ομολογία Ταρνατόρου και τον Φοίνικα του Μήλη...

Οι απογοητεύσεις σε Ρέντη, Μαρούσι, ο Ράπτης, ο Μήλης και το... παρεάκι της ΕΣΑΠ

Ο Φοίνικας Σύρου έστειλε το μήνυμα στον Ολυμπιακό, ότι δεν θα περάσει εύκολα στην Ερμούπολη την Κυριακή (4.30 μμ) , σε συνδυασμό με τα 23 και 30 λάθη που έκανε η ομάδα του Μουνιόθ στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ.

Τι είναι ο Φοίνικας; Μια καλοδουλεμένη ομάδα που έχει άριστη υποδοχή, παίρνει εύκολα την αλλαγή και δυσκολεύει τους αντιπάλους, παρότι παίζει με διαγώνιο τον Μήλη.

Τι είναι ο Μήλης; Ένας καλός παίκτης στη γρήγορη μπάλα, με καλή τεχνική και απορούμε γιατί δεν του έδωσε ο Ανδρεόπουλος μια ευκαιρία στην Εθνική, όταν είχε προβλήματα μετά την απουσία των Τζούριτς, Τζιουμάκα.

Σίγουρα είναι καλύτερος του Παπαδόπουλου. Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ο Φοίνικας, όταν χαλάσει η υποδοχή του, γιατί δεν έχει παίκτη να τελειώσει την ψηλή μπάλα.

Απογοήτευση ήταν ο Σάσα Στάροβιτς, που βιαστήκαμε να τον ανακηρύξουμε ως τον κορυφαίο διαγώνιο του πρωταθλήματος. Με τέτοια εμφάνιση ο Παναθηναϊκός δεν έχει τύχη.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να διαχειρισθεί και τον Αλέξανδρο Ράπτη, που τον «έκαψαν» τα δυο τελευταία χρόνια, αφού δεν ξεκουράστηκε δευτερόλεπτο και έπαιζε σε παιδικά, εφηβικά, ανδρικό, εθνικές ομάδες.

Αν δεν προσεχθεί ο Ράπτης, θα χαθεί ένα μεγάλο ταλέντο και στο ματς με τον Φοίνικα διαπιστώσαμε ότι έχει πρόβλημα στο γόνατο, έχασε το άλμα του, δεν μπορεί να πηδήξει και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι …κούτσαινε.

Απογοήτευση ήταν και οι ακραίες του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό, παρότι αρχικά είχε διαγνωσθεί πρόβλημα στις κεντρικές. Πώς να κερδίσει στο Ρέντη με την Χαντάβα, όταν έχει 5/32 επιθέσεις(15.6%) και τη Καζορόφσκα 4/23 (17.4%).

Τζάμπα η εμφάνιση της πασαδόρου Καρολίνα, την οποία αντικατέστησε ο προπονητής της όταν παιζόταν τα πάντα στο τρίτο σετ με την Ηλιοπούλου, ενώ αργά αντικαταστάθηκε και η Χουντ που ήταν στο στόχαστρο της βραζιλιάνας από το σερβίς. Απλά ο Κοβάτσεβιτς κέρδισε και ο Μάσεκ έχασε…

Απογοήτευση και ο Ίλινιχ στο Βραχάτι, που αντικαταστάθηκε από τον Σωτηρίου και απορούμε πως διαλέγουν ξένους παίκτες στον ΠΑΟΚ, όταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα εύκολο ματς.

Τη γλύτωσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ, που κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για τον αν μπορεί να αντικατασταθεί ένας ξένος παίκτης, χωρίς να αποκτηθεί. Η προκήρυξη γενικά δεν εφαρμόζεται κι αυτό είναι το μείζον θέμα του συνεταιρισμού, που κάνει τα χατίρια όλων.

«Αν πηγαίναμε κατά γράμμα με την προκήρυξη η μοναδική ομάδα που θα έπαιζε στο πρωτάθλημα με ξένους παίκτες μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα ήταν ο Ολυμπιακός. Και αν δεν κάνω λάθος και ο Παναθηναϊκός, με δυο παίκτες. Αυτές ήταν οι μόνες σωστές ομάδες που είχαν τακτοποιήσει ηλεκτρονικά τις μεταγραφές. Δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν γίνεται αυτό. Αποφασίσαμε να βρούμε ασφαλιστική δικλίδα για να παίξουν όλοι οι ξένοι εφόσον ολοκληρωθούν ηλεκτρονικά οι μεταγραφές».

Το παραδέχτηκε και ο Παντελής Ταρνατώρος, επιβεβαιώνοντας αυτό που λέμε κατ επανάληψη, ότι το παρεάκι θάβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα, που κακοφορμούν και δημιουργούν δυσώδες περιβάλλον. Αν δεν είναι αυτό παρεάκι, τότε ποιο είναι; Κι όταν το λέει αυτό ανερυθρίαστα και κυνικά ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, καταλαβαίνετε ότι έχουν χάσει το μέτρο και τους φραγμούς, κουρελιάζοντας κατά το δοκούν την προκήρυξη.

Στην εκπομπή «Στο φιλέ» ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ είπε ότι δεν μπορεί να γίνει το Σούπερ Καπ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, γιατί οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Τότε γιατί παίζουν την πρώτη αγωνιστική ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός; Επειδή από καθαρή ανοησία δεν βάζουν κλειδάριθμους.

ΥΓ: Έστω και καθυστερημένα, ο ΠΑΟΚ έσωσε την τιμή του με την υπόθεση των Κουβανών. Άλλο να μη παίζουν επειδή δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή τους, κι άλλο "τους διώξαμε και τους αντικαταστήσαμε", γιατί δεν είναι άξιοι να φορούν τη φανέλα με τον "δικέφαλο". Και θα επαναλάβουμε ότι ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Αντώνης Τσαλόπουλος, αλλά ο τρόπος διοίκησης του ΠΑΟΚ, όπου λαλούν πολλά κοκόρια.