Αποσύρθηκε ο Ντάντε

Η ομάδα του (Ταουμπάτε) αποκλείστηκε στα ημιτελικά της βραζιλιάνικης Λίγκας από την Σάντα Κρουζέιρα και ο Ντάντε ανακοίνωσε λίγο αργότερα την απόφαση του να αποσυρθεί από τα γήπεδα.

Αποσύρθηκε ο Ντάντε

Ο Βραζιλιάνος "σταρ" είχε πάρει την απόφαση εδώ και πολύ καιρό, αλλά περίμενε να τη γνωστοποιήσει την κατάλληλη στιγμή.

Ο Ντάντε πέρασε από την Ελλάδα φορώντας τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Με αυτές τις δύο ομάδες κατέκτησε πέντε τρόπαια (Πρωτάθλημα:2006 Παναθηναϊκός-2017 ΠΑΟΚ) (Κύπελλο 2007, 2008 Παναθηναϊκός) (Σουπερ Καπ 2006 Παναθηναϊκός).

Σε ποστ του στα social media ο Ντάντε έγραψε για το αντίο: "Με δυνατά συναισθήματα στο τελευταίο ματς της σεζόν έφθασε ένας κύκλος της ζωής μου στον τέλος του. Ήταν 23 χρόνια με πολλή αφοσίωση, μεγάλα συναισθήματα, κατακτήσεις τίτλων στο βόλεϊ και είμαι πολύ ευγνώμων για ο,τι έζησα.

Ευχαριστώ το Θεό για ό,τι μου έδωσε, τη δυνατότητα να φθάσω έως εδώ, τους γονείς μου, τη σύζυγό μου, τα αδέρφια μου, τα παιδιά μου, που πάντα με υποστήριξαν ανεξαρτήτως συνθηκών.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους τεχνικούς μου και τα επιτελεία τους με τα οποία δούλεψα, τις ομάδες που αγωνίστηκα, τους αθλητές που γνώρισα, τους αντιπάλους που τόσο συνέβαλαν στη βελτίωσή μου, τους φίλους της Εθνικής Βραζιλίας, τον Τύπο που πάντα με μεταχειρίστηκε καλά και καθαρά και κάθε οπαδό που πίστεψε στο βόλεϊ μου. Ήσασταν απίστευτοι.

Επίσημα αφήνω τα παρκέ, αλλά συνεχίζω στο βόλεi με την πραγματοποίηση ενός παλιού ονείρου, που είναι να αναπτύξω ένα κοινωνικό πρότζεκτ για να μάθω βόλεϊ σε παιδιά φτωχά και σύντομα θα έχω νέα για να τα μοιραστώ μαζί σας".