Επίσημο: Στον Ηρακλή ο Πεντίδης

Ο Εβρίτης κεντρικός «μετακομίζει» στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή.

Επίσημο: Στον Ηρακλή ο Πεντίδης

Μετά την θητεία του στον Παναθηναϊκό, ο Εβρίτης κεντρικός Γιώργος Πεντίδης «μετακομίζει» στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή. Ο 26χρονος αθλητής ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νέα Βύσσα, ενώ πλην του ΠΑΟ θήτευσε επίσης σε Ορεστιάδα και Φοίνικα Σύρου. Η ανακοίνωση του «κυανόλευκου» ΤΑΑ για τη μεταγραφή επισημαίνει:

«Το ΤΑΑ Ηρακλής, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Γιώργου Πεντίδη για την νέα αγωνιστική περίοδο 2019-20. Ο Γιώργος Πεντίδης γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1993 στην Αλεξανδρούπολη, έχει ύψος 2.05 και αγωνίζεται στη θέση του Κεντρικού.

Την καριέρα του την ξεκίνησε στην τοπική ομάδα της Νέας Βύσσας το 2008. Το 2010 πήρε μεταγραφή για την Ορεστιάδα, στην οποία αγωνίστηκε έως το 2017 με εξαίρεση ένα διάλειμμα τη σεζόν 2012-13 κατά την οποία επέστρεψε στη Νέα Βύσσα. Την αγωνιστική περίοδο 2017-18 αγωνίζεται στον Φοίνικα Σύρου και το ακόλουθο καλοκαίρι καλείται στις προ-επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλου για την Εθνική ομάδα, ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων, ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο προετοιμασίας.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο 2018-19 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Γιώργο, καλώς ήρθες στην ομάδα μας! Σου ευχόμαστε να έχεις υγεία και πολλές επιτυχίες!».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής του Ηρακλή, ο Πεντίδης επισήμανε:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έρχομαι στον Ηρακλή και σε αυτό το ιστορικό σωματείο του βόλεϊ, που έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και στις προπονήσεις και στους αγώνες φυσικά, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να φτάσουμε ξανά αυτό το σωματείο εκεί που του αξίζει, ψηλά όπως ήταν και παλιότερα».