H ΕΟΠΕ δημιούργησε Pre League ανδρών

H ΕΟΠΕ αποφάσισε τη δημιουργία νέου πρωταθλήματος βόλεϊ στην κατηγορία ανδρών.

H ΕΟΠΕ δημιούργησε Pre League ανδρών

Το πείραμα της Pre League γυναικών θεωρήθηκε επιτυχημένο από την Ομοσπονδία, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει και ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στη Volley League των ανδρών και την Α2 από τη σεζόν 2020-21.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δημιουργείται νέα κατηγορία με δέκα (10) ομάδες η Pre League Ανδρών,ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι ομάδες:

α) που θα υποβιβαστούν από την Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών και β) από την Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών, σύμφωνα με την τελική κατάταξη του πρωτ/τος 2019-2020, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι σε αυτήν την κατηγορία θα δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον οκτώ (8) ομάδες.

Σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής/μη δήλωση, το δικαίωμα συμμετοχής μεταφέρεται στις υπόλοιπες ομάδες της Α2 Ανδρών με σειρά κατάταξης. Διευκρινίζεται ότι για την αναπλήρωση ομάδας (από αυτές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά δεν θα δηλώσουν συμμετοχή), θα λαμβάνεται πρώτα υπόψη ο Όμιλος στον οποίο ανήκει γεωγραφικά η ομάδα που θα αναπληρωθεί, ενώ σε περίπτωση που οι ομάδες του Ομίλου αυτού αρνηθούν να την αναπληρώσουν, το δικαίωμα αναπλήρωσης μεταφέρεται στον άλλο Όμιλο και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης.

Στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Διευκρινίζεται ότι οι ομάδες που τυχόν αρνηθούν τη συμμετοχή στην Pre League Ανδρών θα αγωνιστούν στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Στην περίπτωση που στην Pre League Ανδρών, μετά και την τυχόν αναπλήρωση ομάδας ή ομάδων σύμφωνα με τα παραπάνω, δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες από οκτώ (8) ομάδες, δεν θα δημιουργηθεί η PreLeague Ανδρών και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.