Volley League Ανδρών: MVP της 17ης αγωνιστικής ο Ερνάντεζ

Ο Φερνάντο Ερνάντεζ αναδείχθηκε MVP της 17ης αγωνιστικής της Volley League Ανδρών.

Volley League Ανδρών: MVP της 17ης αγωνιστικής ο Ερνάντεζ

Ο Φερνάντο Ερνάντεζ ήταν ο κορυφαίος στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 3-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής στο γυμναστήριο του Μετς που έκρινε και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Ο Φερνάντο Ερνάντεζ με 6,4 στο Index ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Σημείωσε 23 πόντους με 18/34 τελειωμένες επιθέσεις και ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση 53%. Επίσης πήρε 3 άσσους από το σερβίς και 2 πόντους από το μπλοκ. Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μεγάλης ανατροπής του 4ου σετ από 13-19.

Ο Φερνάντο Ερνάντεζ είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που αναδεικνύεται MVP, αλλά είναι η δεύτερη ατομική διάκριση στην Ελλάδα μετά τον τίτλο του MVP στο Σούπερ Καπ της σεζόν 2021-22.

Είναι η 82η φορά που παίκτης του Παναθηναϊκού αναδείχτηκε MVP από το 1998 που καθιερώθηκε ο θεσμός και η πρώτη διάκριση εντός της σεζόν 2023-24 και η τρίτη εντός της σεζόν 2023-24. Η πρώτη ήταν στον Σταύρο Κασαμπαλή την 11η αγωνιστική της σεζόν 2023-24 και η δεύτερη στον Θανάση Πρωτοψάλτη την 16η αγωνιστική.

Η ανακοίνωση της διάκρισης στον Φερνάντο Ερνάντεζ έγινε από τον προπονητή του Δημήτρη Ανδρεόπουλο και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συμπαίκτες του. Ο ίδιος δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ για τη διάκριση αυτή. Δεν πιστεύω ότι την αξίζω μόνο εγώ αλλά όλη η ομάδα. Ήμασταν πολύ καλοί στο σερβίς, στο μπλοκ-άμυνα και έτσι οι συμπαίκτες μου, μου έδωσαν την ευκαιρία να τελειώσω τις κρίσιμες μπάλες. Το αφιερώνω στους συμπαίκτες μου και στους φιλάθλους μας που μας στηρίζουν από την αρχή και μέχρι το τέλος κάθε αγώνα και με κάνουν να... πετάω φωτιές».

Η DREAM TEAM ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
MVP: Φερνάντο Ερνάντεζ (Παναθηναϊκός Α.Ο.) (ακραίος)
Πασαδόρος: Αγκουίρε Ιερεζουέλο (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Διαγώνιος: Φερνάντο Ερνάντεζ (Παναθηναϊκός Α.Ο.) (ακραίος)
Κεντρικοί: Θεόδωρος Βουλκίδης (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Αχιλλέας Μπάσης (Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων)
Λίμπερο: Σπύρος Βελούδης (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
Ακραίοι: Βαν Χάρντερεν (Π.Α.Ο.Κ.), Ρέγκο Ρικάρντο (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)