Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1: Πρωτιά και πλεονέκτημα έδρας

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες, εκμεταλλεύτηκε το... χαρακίρι του Ολυμπιακού στο 4ο σετ και νικώντας 3-1 στο Μετς κατέκτησε την την κορυφή και το πλεονέκτημα έδρας. 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1: Πρωτιά και πλεονέκτημα έδρας

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 17η και προτελευταία αγωνιστική της Volley League Ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-1 και εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. Αυτόχειρες οι Πειραιώτες στο 4ο σετ όπου είχαν πάρει προβάδισμα με έξι πόντους (13-19) αλλά είδαν τους γηπεδούχους να επιστρέφουν και να το κατακτούν με 25-23.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ, το οποίο κατέκτησε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Οι πράσινοι είχαν σταθερά το προβάδισμα από το ξεκίνημα, όπου έτρεξαν σερί 5-0 και έφτασαν στο 1-0 με 25-19. Παρότι οι πράσινοι ξεκίνησαν καλά με τρεις συνεχόμενους πόντους, ακολούθησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν για πρώτη φορά προβάδισμα στο δεύτερο σετ με σαφώς βελτιωμένη εικόνα. Ο Ολυμπιακός πήρε το δεύτερο σετ με 25-23 και ισοφάρισε σε 1-1. Το τρίτο σετ ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο, πόντο. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε τις λεπτομέρειες με το μέρος του, κάνοντας το 2-1 με 26-24.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο τέταρτο σετ, έχοντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του. Ο ΠΑΟ ωστόσο αντεπιτέθηκε και με διαδοχικούς πόντους επέστρεψε στην διεκδίκηση του σετ και με επική ανατροπή έκανε το 3-1 και πήρε τη νίκη, αλλά και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια.

Τα σετ: (3-1) 25-19, 23-25, 26-24, 25-23