Τέλος η ΑΕΚ από τη Volley League ανδρών, την αντικαθιστούν με wild card

To ΔΣ της ΕΣΑΠ μετά από επικοινωνία με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποφάσισε να δοθεί wild card σε ενδιαφερόμενη ομάδα, που θα αντικαταστήσει την ΑΕΚ στη Volley League.  Eίναι δεύτερη φορά σε λίγα χρόνια που η διοίκηση Αλεξίου υποβιβάζει την ομάδα γιατί δεν πληρώνει τα χρέη της.

Τέλος η ΑΕΚ από τη Volley League ανδρών, την αντικαθιστούν με wild card

Η ερασιτεχνική ΑΕΚ όπως γράψαμε στις 28 Μαίου Στα... βράχια η ομάδα βόλεϊ ανδρών της ΑΕΚ δεν είχε πρόθεση να πληρώσει τα χρέη, αλλά η πρωτοβουλία του Παπασταμάτη έδωσε ελπίδα για να μείνει ζωντανή η ομάδα βόλεϊ ανδρών, που κέρδισε με το σπαθί της την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Τελικά η διοίκηση του Αλέξη Αλεξίου δεν προχώρησε σε πληρωμές και απλά κατηγόρησε τους παίκτες, τους δημοσιογράφους ότι κυνηγούν την ΑΕΚ, χωρίς φυσικά να γίνει πιστευτός. Μετά προσπάθησε να παίξει... καθυστέρηση ως τις 15 Σεπτεμβρίου , επικαλούμενη την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού. Κάτι ανάλογο έκανε την προηγούμενη φορά και... τίναξε το πρωτάθλημα στον αέρα. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και τώρα, αλλά η ΕΣΑΠ απευθύνθηκε στην ΕΕΑ, που απάντησε «θα εξετάσουμε μόνο τους φακέλους που θα εγκρίνετε και θα μας στείλετε εσείς».

Έτσι άνοιξε ο δρόμος και για το μέλλον, να αποβάλλονται έγκαιρα οι ομάδες που δεν πληρώνουν τα χρέη της και την θέση της ΑΕΚ θα πάρει η ομάδα που θα πληρώσει 50.000 παράβολο και εγγυητική επιταγή 150.000 ευρώ. Ως τώρα ενδιαφερόμενοι ήταν ο Κέρκης Σάμου και ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου, αλλά δεν γνωρίζουμε αν έχουν την δυνατότητα να εκπληρώσουν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Ο Φοίνικας Σύρου διαβεβαίωσε ότι θα παίξει στο πρωτάθλημα και γι αυτό θα δοθεί μόνο μια wild card. Tη θέση της ΑΕΚ θα πάρει στην Πρι Λιγκ ο Ήφαιστος Φλώρινας, ενώ θα δοθεί και wild card για τη θέση του Αριστοτέλη Σκύδρας που δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα. Ομιχλώδες το τοπιο για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση: «Ολοκληρώθηκε η σημερινή (30/8) έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Π. και αποφασίστηκε:

1. Να ενεργοποιηθεί η διαδικασία μιας wild card σε ομάδα που θα καλύψει την 10η θέση του πρωταθλήματος Volley League 2023-24 σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Εντός των ημερών θα συμφωνηθούν οι όροι της διακήρυξης (wild card) με την ΕΟΠΕ και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο.

2. Αναβάλλεται η κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League 2023-24 που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα ώστε να δοθεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την wild card. Η κλήρωση θα γίνει εντός Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες».