Οι επίμαχες φάσεις στην Πυλαία και η ... απόλυση Καζάζη κατά τη διάρκεια του ματς

Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων στο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και η αλλαγή του Καζάζη με τον Σένισιτς κατά τη διάρκεια του ματς Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ-Ολυμπιακός.

Οι επίμαχες φάσεις στην Πυλαία και η ... απόλυση Καζάζη κατά τη διάρκεια του ματς

Mεγάλη φασαρία έγινε για τις δυο επίμαχες φάσεις του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, με την προσπάθεια του Ερνάντες να είναι ξεκάθαρη, αφού φαίνεται στο βίντεο ότι ακούμπησε φιλέ και κακώς δεν δόθηκε παράβαση στο 22-21 του τέταρτου σετ. Το σκορ έγινε 22-22, αντί 23-21.

Ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε τη φάση μέσω βίντεο ρέφερι αν το ζητούσε εκείνη τη στιγμή(δεν το έκανε) και όχι με το τέλος της φάσης, αλλά εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι στα διεθνή ματς το ζητούν μέσω τάμπλετ και καλό θα ήταν να υπάρχει και στα ελληνικά γήπεδα.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-3: Το τρικ του Ανδρεόπουλου και τα λάθη των διαιτητών με σετ 34-36 (vid)

Όσον αφορά την διεκδίκηση της μπάλας με τον Ράπτη και τον Ερνάντες που δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού, μας ξεκαθάρισαν τα εξής: Από εφέτος δεν υπάρχει υπέρβαση όταν δυο παίκτες ακουμπούν ταυτόχρονα την μπάλα.

VAR στα πλέι οφ γυναικών, τι τρέχει με τον Οτσάλ, το μπλοκ της Καράρο, Διώτη για Απολλώνιο και Πιρβ

Όταν όμως συμβαίνει αυτό υπάρχει στον κανονισμό το εξής παράλογο. Όταν η μπάλα βγαίνει αόυτ προς το γήπεδο του Παναθηναϊκού κερδίζει τον πόντο ο Παναθηναϊκός, όταν βγαίνει άουτ προς το γήπεδο του ΠΑΟΚ παίρνει τον πόντο ο ΠΑΟΚ. Με τη λογική έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.

Volley League-Pre League ανδρών, γυναικών (Αποτελέσματα, βαθμολογίες): Ξέφυγε ο Ολυμπιακός

Όσον αφορά το βίντεο ρέφερι που ζήτησε στο τέταρτο σετ ο Ανδρεόπουλος ενώ είχε πάρει τα δυο που δικαιούται και τα έχασε, να διευκρινίσουμε ότι ο διαιτητής μπορεί να πάρει όσα θέλει μετά τους 40 πόντους, αλλά όταν έχει αμφιβολία. Αν σε κάθε επίμαχη φάση παίρνει βίντεο ρέφερι, τότε δεν θα ίσχυε ο κανονισμός που θέλει να στερείται το δικαίωμα ένας προπονητής μετά από δυο χαμένα.

Έκπληξη οι δηλώσεις Μιλενκόφσκι που είπε σε υπερθετικό βαθμό «είμαι κακός κόουτς γιατί δεν κέρδισα 5 φορές τον Παναθηναϊκό, ενώ πέρυσι με τη Σύρο τον νίκησα 4 φορές».

Άλλη κουλτούρα ο Βορειομακεδόνας που μπορούσε να τα ρίξει στην διαιτησία, αλλά απέδωσε τις ευθύνες στον εαυτό του και άφησε απ έξω τους παίκτες που απέναντι στους αναπληρωματικούς του Παναθηναϊκού αντί να τελειώσουν το τέταρτο σετ με 25-15 το έφτασαν στο 20-19.

Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν έχασε τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση αφού ο Παναθηναϊκός παίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα και ο «δικέφαλος» τους υποδέχεται στην Πυλαία. Πρέπει πάντως να βρει έναν ακραίο που θα τελειώνει τις φάσεις...

Στη Σύρο αν και ο Φοίνικας έπαιξε χωρίς τον Τζούριτς έδειξε μεταμορφωμένος με τον Σένισιτς και δεν θύμιζε το ράθυμο σύνολο που δεν πάλευε τα ματς και έχανε με κατεβασμένα χέρια.

Όσο για την μετάδοση άστο καλύτερα, γιατί στο πρώτο σετ ακούγαμε ότι πήρε τάιμ άουτ ο κόουτς Καζάζης, αλλά απολύθηκε εν μέσω αγώνα και τη θέση του πήρε ο κόουτς Σένισιτς. Και ο λίμπερο Κωνσταντινίδης άλλαξε όνομα και λεγόταν Σονάκης. Η ΕΡΤ στα καλύτερα της.