Για το «μπαμ» ο Ολυμπιακός με Σότσι-Φερέιρα, στον Φοίνικα ο Φράγκος, ο σχεδιασμός του ΠΑΟ (vid)

O Oλυμπιακός έχει στα σκαριά μια σπουδαία ομάδα, με  τον Σότσι και  τον Άλεξ Φερέιρα, αν ρίξει το κασέ του ο Τζούριτς και βρεθούν τα χρήματα για τον Αμερικάνο πασαδόρο και τον Πορτογάλο ακραίο. Στον Φοίνικα Σύρου ο Φράγκος, Αμπράο στον Φίλιππο Βέροιας, αποχώρησε ο Ζαλμάς από την Κηφισιά.

Για το «μπαμ» ο Ολυμπιακός με Σότσι-Φερέιρα, στον Φοίνικα ο Φράγκος, ο σχεδιασμός του ΠΑΟ (vid)

Φαντασθείτε μια ομάδα με τον Καβίκα Σότσι να πασάρει και τον Άλεξ Φερέιρα να καρφώνει. Θα χαθεί η μπάλα και ο Ολυμπιακός δεν θα έχει ανταγωνιστή στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να διακριθεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια και οι δυο που προτάθηκαν κοστίζουν πολλά λεφτά, και η διοίκηση του ερασιτέχνη περιμένει τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων για τη φιέστα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ για να προχωρήσει.

Υπάρχει όμως κίνδυνος να χαθούν οι δύο παίκτες, αφού ο εξωπραγματικός πασαδόρος Σότσι, προτάθηκε και στον Φοίνικα Σύρου, που μπορεί να κάνει το κόλπο γκρόσο χάρη στον χορηγό, την αμερικάνικη εταιρεία ΟΝΕΧ που βλέπει με καλό μάτι τον ερχομό ενος Αμερικάνου στη Σύρο.

Ο Σότσι κοστολογείται γύρω στις 80.000 ευρώ και ο Φερέιρα λίγο παραπάνω, προκειμένου να αφήσει τα πολλά δολάρια, αλλά και το εξουθενωτικό πρόγραμμα του κορεάτικου πρωταθλήματος. Ποιος είναι ο Φερέιρα; Ένα θηρίο, τύπου Γκάβιν Σμιτ που δεν θα ... βλέπει τους αντιπάλους του στην Ελλάδα. Είναι 2.00, μόλις 29 χρονών και αναδείχθηκε πολλάκις κορυφαίος επιθετικός και σέρβερ στα πρωταθλήματα και στις διεθνείς διοργανώσεις που πήρε μέρος.

'Επαιξε στις ιταλικές Τρεντίνο, Βερόνα, στην τουρκική Ζιράτ, στην πολωνικά Βάρτα και στις κορεάτικες Woori, Stars.

Δείτε τι κάνει ο Πορτογάλος

Τα πλάνα για τη νέα ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, προτάθηκε ο Σότσι (vid)

Για να προχωρήσει ο σχεδιασμός πρέπει να αποκτηθεί ο Τζούριτς ως κεντρικός (να μη χρειάζεται ξένος μπλοκέρ) και για να συμβεί αυτό πρέπει να ρίξει το κασέ του, γιατί ο Ολυμπιακός του προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία για να επιστρέψει στη δράση σε υψηλό επίπεδο και ο παίκτης χρωστάει πολλά στον Ολυμπιακό, αφού χάρη στον Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε Έλληνας.

Απο εκεί και πέρα υπάρχει και εναλλακτική λύση αν δεν αποκτηθεί ο Φερέιρα. Ο Κροάτης Μάρκο Σέντλατσεκ, που έπαιξε στις ιταλικές Ραβένα, Μόντσα και στη γαλλική Ρεν. Έχει ύψος 2.02 και είναι 25 χρονών.Αναδείχθηκε κορυφαίος υποδοχέας στο Ευρωπαϊκό Λιγκ το 2019.

Πάμε και στις υπόλοιπες ομάδες. Ο Φοίνικας Σύρου είναι κοντά στην απόκτηση του Ανδρέα Φράγκου, ο Παναθηναϊκός προχωράει τον σχεδιασμό του με ακραίους τους Ανδρεόπουλο, Πρωτοψάλτη, Ράπτη, κεντρικούς Ρανγκέλ, Μπράουν και δεύτερο διαγώνιο τον Μήλη, ο Φίλιππος Βέροιας απέκτησε τον βραζιλιάνο ακραίο Αμπράο, θέλει τον βραζιλιάνο κεντρικό Γκλάστοουν, ενώ ο Νίκος Ζαλμάς αποχαιρέτησε την Κηφισιά.