Τα πλάνα για τη νέα ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, προτάθηκε ο Σότσι (vid)

Tα πλάνα του Ολυμπιακού στο βόλεϊ ανδρών,  για την περίοδο 2021-22, ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται. Οι μεταγραφές για τη νέα χρονιά

Τα πλάνα για τη νέα ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, προτάθηκε ο Σότσι (vid)

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά και όπως μας συνήθισε τις τελευταίες περιόδους θέλει να έχει το νέο ρόστερ πριν από το καλοκαίρι και στους άνδρες και στις γυναίκες για να μην μπει σε πλειστηριασμούς.

Για τη νέα χρονιά έχει ήδη τρεις παίκτες. Ο λίμπερο Δημήτρης Ζήσης και ο ακραίος Νίκολα Μιγιαΐλοβιτς είχαν διετή συμβόλαια και έτσι ξεκινούν με σίγουρους δύο βασικούς, συν τον Έρμανς Έγκλεσκαλνς που είχε συμβόλαιο έναν συν έναν χρόνο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η ρήτρα.

Από εκεί και πέρα έφυγε ο Κριστιάν Φρομ, που είχε συμφωνήσει από τον Ιανουάριο με τις Κάννες, όταν ουδείς γνώριζε πότε θα αρχίσει και αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Ο Γερμανός προσπάθησε να «σπάσει» το συμβόλαιό του με τη γαλλική ομάδα γιατί ήθελε να μείνει στον πρωταθλητή, αλλά δεν τα κατάφερε... Άρα θα αποκτηθεί ένας καλός ξένος ακραίος με έφεση στην επίθεση, όπως ο Φρομ.

Από εκεί και πέρα, ελλείψει καλών Ελλήνων παικτών για τις θέσεις κεντρικού και πασαδόρου, πρέπει να καλυφθεί η μία θέση με ξένο. Για να λυθεί εύκολα το δίλημμα έκαναν πρόταση στον Μίταρ Τζούριτς να επιστρέψει μετά από δύο χρόνια και να παίξει ως κεντρικός μπλοκέρ. Ο ελληνοποιημένος παίκτης δέχθηκε, υπάρχει όμως ένα πρόβλημα όσον αφορά το κασέ του. Με δεδομένο ότι ο Τζούριτς τα δυο τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να τελειώσει τη χρονιά σε ΠΑΟΚ και Λιουμπλιάνα λόγω τραυματισμών, του πρότειναν να κάνει ένα χαμηλό συμβόλαιο κι αν όλα πάνε καλά, να κάνουν αναπροσαρμογή προς τα πάνω. Ο Τζούριτς όμως σε αυτό το θέμα είναι ανένδοτος και ζητάει συμβόλαιο 60.000 ευρώ. Προς το παρόν...

Αν λοιπόν ο Τζούριτς συμφωνήσει, θα πάρει θέση βασικού κεντρικού κι αν τα καταφέρει θα κάνει δίδυμο με τον Ανδρεάδη (αν ικανοποιηθεί οικονομικά) και άλλον έναν Έλληνα, συν τον Χαραλαμπίδη. Σε αυτήν την περίπτωση θα αποκτηθεί ξένος πασαδόρος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα είναι δίδυμο με τον Στιβαχτή, ενώ διετές συμβόλαιο έχει και ο Σταύρος Κασαμπαλής που επιστρέφει με εμπειρίες από την Κηφισιά. Προτάθηκε ο σπουδαίος πασαδόρος των ΗΠΑ Kawika Tennefos Shoji (νούμερο 7 στη φωτό), που πήρε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Λιγκ (2014) και στο Παγκόσμιο Κύπελλο (2015). Γεννήθηκε στη Χονολουλού της Χαβάης, έχει ύψος 1.90 και είναι 33 χρονών. Έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Γερμανίας με την Μπερλίν (2011-14) και φέτος έπαιζε στην Πάντοβα.

Αν όμως δεν συμφωνήσει ο Τζούριτς, τότε υπάρχει και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ξένος μπλοκέρ ή να παραμείνει ο Αλεξάντερ Όκολιτς για να είναι ο Ολυμπιακός δυνατός στο κέντρο, όπου φέτος κυριάρχησε με τον Σέρβο και τον Ανδρεάδη. Οι συζητήσεις πάντως βρίσκονται σε καλό δρόμο...

Στα πλάνα του Ολυμπιακού δεν είναι ο Θόδωρος Βουλκίδης που έχει προτάσεις από τον Παναθηναϊκό και τον Φίλιππο Βέροιας, όπως και οι Φιλίποφ, Πετρέας που μπορούσαν να καλύψουν τις θέσεις.

Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να παίξει στον Ρέντη με δεδομένο ότι δεν έχει επιτραπεί ακόμη η παρουσία οπαδών στις εξέδρες και δεν είναι απαγορευτική η χωρητικότητα των 1.700 θεατών, στην απαραίτητη προϋπόθεση γυμναστηρίου 3.000 θέσεων. Διαφορετικά θα πάει όπως και στο παρελθόν στο Τσάλεντζ Καπ.