Ολυμπιακός: Ο Σπύρος Μπλέτσας έφτασε τα 38 τρόπαια!

Ο φροντιστής του Ολυμπιακού Σπύρος Μπλέτσας νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, λόγω κορονοϊού, δεν έβγαινε μετά από το σπίτι του, αλλά το απόγευμα πήγε στον Ρέντη για να πανηγυρίσει το 38ο τρόπαιο του με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Ο Σπύρος Μπλέτσας έφτασε τα 38 τρόπαια!

Επί 29 σερί χρόνια ο Σπύρος Μπλέτσας είναι πάντα εκεί, να φροντίζει για όλα στο αγαπημένο του αντρικό βόλεϊ του Ολυμπιακού. Και τι δεν έχουν δει τα μάτια του. Και τι δεν έχει ζήσει. Από το 1992 στον Ολυμπιακό, από τα μέσα κιόλας των “πέτρινων χρόνων” του ποδοσφαίρου. Έχει ζήσει πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα του Ολυμπιακού στο βόλεϊ και τα δύο ευρωπαϊκά.

Tριανταοκτώ τρόπαια έχει ζήσει με την αντρική ομάδα βόλεϊ, τρόπαια όλων των ειδών, πρωταθλήματα(16), κύπελλα, Σούπερ Καπ, Λιγκ Καπ, Ευρωπαϊκά(δύο).


Πώς βρέθηκε στον Ολυμπιακό; Είναι από τα Γιάννενα, ζει από το 1970 στην Αθήνα, το 1992 ήταν διακοπές στα Γιάννενα, πήγε να δει τον ΠΑΣ Γιάννενα στο γήπεδο και γνώρισε τον Γιάννη Φάκα, παίκτη τότε στο βόλεϊ του Ολυμπιακού που καταγόταν και αυτός από τα Γιάννενα. Πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό ο Φάκας, πολλούς τίτλους πήρε. “Κάπου σας ξέρω” του λέει του Φάκα ο Μπλέτσας στο γήπεδο. “Παίζω στον Ολυμπιακό βόλεϊ” απάντησε εκείνος. Πιάσανε κουβέντα και του λέει ο Φάκας “έλα στο γήπεδο να μας δεις”.

Μόλις γύρισαν στην Αθήνα, πήγε ο Σπύρος Μπλέτσας και τον βρήκε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης που είχε τότε έδρα ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ.

Ποδοσφαιρικός ήταν πριν ο Μπλέτσας, είχε γυρίσει όλη την Ελλάδα με τον Ολυμπιακό ως οπαδός, Τούμπα, Χαριλάου, Καυταντζόγλειο, είχε τρέλα με τον Ολυμπιακό σε όλα τα σπορ. Έβλεπε τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ από τις εποχές που ήταν στον Μίλωνα η ομάδα! Γεννηθείς το 1956. Γέννημα θρέμμα Γιαννιώτης αλλά άρρωστος με τον Ολυμπιακό. Μεγάλη του αδυναμία ο Δεληκάρης.

Δούλευε ως βαφέας σε συνεργείο στα Πετράλωνα. Πήγε λοιπόν στο βόλεϊ, βοηθούσε, στην αρχή μάζευε τις μπάλας, πήγαινε σε κάθε αγώνα, βοήθαγε τον Στέλιο Τριανταφύλλου που ήταν σαν δάσκαλός του, φροντιστής, και έδεσε με την ομάδα. Από το 1992 ως το 1996 ήταν βοηθός, μετά έφυγε ο Τριανταφύλλου επί Μοντάλι και έγινε από τότε ως σήμερα ο βασικός φροντιστής της ομάδας.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0: Η απονομή στους «ερυθρόλευκους» πρωταθλητές (vid)

Διαβάστε αποσπάσματα απο παλαιότερη συνέντευξη του.

-Ποιον θεωρεί κορυφαίο προπονητή που έχει δει στον Ολυμπιακό;

Τον Μοντάλι.

Ποιον θεωρεί κορυφαίο παίκτη που έχει ζήσει στον Ολυμπιακό;

Ο Γιώργος Ντράγκοβιτς ήταν η αδυναμία του γιατί ήταν η αδυναμία της γυναίκας του που πέθανε τον Μάρτιο του 2016. Αγαπημένα του παιδιά επίσης στην ιστορία του Ολυμπιακού ο Κουρνέτας και ο Χριστοφιδέλης.

Ανδρεάδης: «Όσο μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο θα συνεχίσω» (vid)

-Καλύτερος ξένος όλων των εποχών που έχει ζήσει;

Ο Μίλκοβιτς.

Το καθήκον του Μπλέτσα κάθε μέρα επί 29 χρόνια είναι να φροντίζει την ομάδα, να τα έχει όλα έτοιμα, πλυμένα, τακτοποιημένα, να μπαίνουν στα αποδυτήρια οι παίκτες και να βρίσκουν τα πάντα έτοιμα, εμφανίσεις, πετσέτες, όλα να είναι κομπλέ. Και έχει μεγάλη πείρα στο βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Μια ιστορία για τον Μπλέτσα. Όταν ήταν στο στρατό, συνεχώς ζητούσε άδεια για να πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα να βλέπει τον Ολυμπιακό! Μια φορά πήγε και ζήτησε από το διοικητή του που ήταν Κύπριος, άδεια 10 μέρες! Και του λέει ο διοικητής κατευθείαν “πού παίζει ο Ολυμπιακός”; Υπέθεσε ο διοικητής ότι για τον Ολυμπιακό του ζήτησε πάλι την άδεια, αλλά του φάνηκαν πολλές οι 10 μέρες. Του λέει ο Μπλέτσας “στις Σέρρες”. Τσατίζεται ο διοικητής και του λέει “για να πας να δεις τον Ολυμπιακό στις Σέρρες και να έρθεις, θέλεις 10 μέρες”; Και του λέει ο Μπλέτσας “παίζει και με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκη κύριε διοικητά, θέλω να κάνω τουρ να δω και τα δύο ματς”!