Κοκκινάκης: «Ο λόγος που άφησα τον Ολυμπιακό για τον ΠΑΟΚ»

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας για τη μεγάλη του απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του ΠΑΟΚ. 

Κοκκινάκης: «Ο λόγος που άφησα τον Ολυμπιακό για τον ΠΑΟΚ»

Για την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε: «Είναι ένα γνώριμο μέρος η Θεσσαλονίκη, έχω πολλούς φίλους. Είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στην πόλη και ανυπομονώ. Θα βρω συμπαίκτες από την Εθνική ομάδα στον ΠΑΟΚ, παίζουμε χρόνια μαζί, αντίπαλοι ή συμπαίκτες. Θα συναντήσω γνώριμα πρόσωπα και ελπίζω να ζήσουμε χαρούμενες στιγμές».

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Μενέλαο Κοκκινάκη που δήλωσε χαρούμενος για τη μεταγραφή του!

Για τη μετακίνησή του από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΟΚ: «Είναι μεγάλες ομάδες και οι δύο. Είχα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν σχετικά καλά. Είχα ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ και σεβασμό που αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με την πρόταση και καταλήξαμε να τα βρούμε. Το ενδιαφέρον υπήρχε καιρό πριν. Ήμουν αφοσιωμένος στους στόχους μου και ήρθαν τελικά έτσι να πράγματα ώστε να έρθω στον ΠΑΟΚ και να σκέφτομαι πλέον το μέλλον μου εκεί».

Για το πάθος που αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του: «Είναι το χαρακτηριστικό που έχω ως παίκτης γενικά. Αγαπώ αυτό που κάνω, περνάω το χρόνο μου στο γήπεδο σε προπονήσεις και στα ματς. Έτσι είμαι σαν παίκτης, έτσι νιώθω να παίζω. Το πάθος με χαρακτηρίζει και συμβαδίζει στη ζωή μου. Από τη μεριά μου θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχουμε τους στόχους μας με τον ΠΑΟΚ».

«Σκούπα» στον Ολυμπιακό - Η αλήθεια για Κοκκινάκη

Για το αν αντιμετωπίζει ως πρόκληση αυτή τη μεταγραφή πρωταθλητισμού: «Μου αρέσει πάρα πολύ σαν λέξη σεβασμός και το έκανα στη ζωή μου. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους, είδα σεβασμό και ενδιαφέρον και είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα σ’ αυτή την ομάδα και να κάνω το οτιδήποτε γι’ αυτήν».

Για το πως περιμένει το νέο Πρωτάθλημα της Volley League: «Είναι 2-3 ομάδες και ο Φοίνικας που είναι οι δυνατότερες στην Ελλάδα και προσπαθούν μεταγραφικά να κάνουν ότι καλύτερο. Θα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα, παρ’ ότι ακόμη είναι νωρίς».

Για το πώς αντιμετωπίζουν οι φίλοι του τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ: «Οι φίλοι μου μ’ αγαπούν πολύ και τους αγαπώ. Θα είναι μαζί μου 110%. Με στηρίζουν και μ’ ακολουθούν».

Για τη σύγκριση της μεταγραφής του μ’ εκείνη του Βασίλη Κουρνέτα που επίσης είχε μετακομίσει από Ολυμπιακό σε ΠΑΟΚ: «Γνωρίζουμε όλοι πόσο μεγάλος αθλητής είναι ο Βασίλης. Ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα στον ΠΑΟΚ να ξεκινήσει τη δική του καλή ιστορία του βόλεϊ».

Για το ότι η μεταγραφή του σχολιάζεται ιδιαίτερα λόγω του γεγονότος πως από τον Ολυμπιακό μεταπηδά στον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ λογικό να πηγαίνει ένας παίκτης από μια μεγάλη ομάδα, σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Πρέπει να το συνηθίσουμε αυτό. Επαγγελματίες είμαστε. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για όλους τους αθλητές με τον κορωνοϊό, δεν το σκέφτηκα πολύ να πάω στο εξωτερικό. Η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και γι’ αυτό υπέγραψα. Ωριμάζω στη θέση του λίμπερο, είναι κάτι νέο για εμένα και θεωρώ πως θα τα καταφέρω».

Πηγή: Αθλητικό Metropolis 95,5 fm