Ο Γουότκινς, το Euro, το... Conference και ο (μπορεί) Σερ Σάουθγκεϊτ
Η Αγγλία έχει κάθε τρόπο να προκρίνεται, ο Γουότκινς ξέρει να σκοράρει (μέχρι και στον Ολυμπιακό είχε βάλει, στο 2-6 κάποιων άλλων ημιτελικών), ο Σάουθγκεϊτ απαντά στις κριτικές και στο Βερολίνο όλα μπορούν να συμβούν... 58 χρόνια μετά.
Στην Αγγλία θα βρουν τρόπο να κριτικάρουν τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δεν υπάρχει περίπτωση. «Στα λέγαμε να έβαζες τον Πάλμερ, είδες την ασίστ που έκανε». «Τον Γουότκινς ρε... μυρωδιά τον είχες ξεχάσει στον πάγκο, βάλε πάλι... Κέιν βασικό στον τελικό». Θα βρουν σίγουρα.
Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας έχει εμπιστοσύνη από κάποιους που στην πατρίδα του το ξέρουν λίγο καλύτερα το σπορ από όλους εκείνους που θα τον διέλυαν εάν έχανε τον ημιτελικό και την ευκαιρία για να το φέρει σπίτι μετά από σχεδόν εξήντα χρόνια. Άλλη μία ευκαιρία. Η Ισπανία παραμένει καλύτερη ομάδα, αλλά σε τελικούς φαβορί δεν υπάρχουν. Ο Γκάρεθ (που μπορεί να γίνει σε λίγες μέρες Σερ και Ιππότης) το είχε μάθει πολύ καλά από τους Ιταλούς στο Γουέμπλεϊ. Οι συμπατριώτες του το έχουν μάθει για δεκαετίες απέξω κι ανακατωτά. Από γενιά σε γενιά.
Ολυμπιακός: Κινήσεις επίθεσης από την αρχή χωρίς τέλος
Ο Όλι Γουότκινς έβαλε τρομερό γκολ, όπως όλη τη σεζόν είχε κάνει με την Βίλα και θα κάνει και τις επόμενες. Είχε βάλει και στον Ολυμπιακό, στο 2-4 του Μπέρμπιγχαμ. Στο «Καραϊσκάκης» ανάμεσα σε Ρέτσο και Κάρμο (πόσο κρίμα, αλήθεια) δεν τα κατάφερε. Σε εκείνους τους ημιτελικούς δεν υπήρχαν Ολλανδοί, υπήρχαν...Ελ Κααμπί!
Η Αγγλία πέρασε στις καθυστερήσεις και στην παράταση τους Σλοβάκους, είχε Πίκφορντ στα πέναλτι με τους Ελβετούς, έφερε Γουότκινς με τους Ολλανδούς. Για να έχει τύχη να πάρει τον τελικό απέναντι στην Ισπανία δεν θα αρκεί αυτή τη φορά μόνο... τύχη. Θα πρέπει να παίξει όπως στο πρώτο ημίχρονο με την Ολλανδία. Εάν το κάνει για 90 λεπτά ή και περισσότερα μπορεί να γυρίσει στο σπίτι ΜΕ αυτό και όχι πάλι χωρίς...