«Επαγγελματική» νίκη η Σαχτάρ πριν τον Παναθηναϊκό
Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα και παίζοντας όσο χρειαζόταν, η Σαχτάρ Ντόνετσκ επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Επιτσέντρ και μπήκε με το... δεξί στο νέο πρωτάθλημα Ουκρανίας.

Τέσσερα 24ωρα πριν την πρώτη μάχη με τον Παναθηναϊκό (7/8) στο ΟΑΚΑ, για τον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League, το συγκρότημα του Αρντά Τουράν παρατάχθηκε με 8 αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς με την Μπεσίκτας, παρά ταύτα αυτό δεν το εμπόδισε να κάνει «ποδαρικό»... με το δεξί στο πρωτάθλημα της σεζόν 2025/2026.
Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε στο 80ό λεπτό ο Κάουα Ελίας, ο οποίος αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ομάδας. Παρότι ήρθε από τον πάγκο (για λόγους ξεκούρασης) βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να χαρίσει στους φιλοξενούμενους το «τρίποντο», που ήταν και το ζητούμενο.
Ολυμπιακός: Ο Στρεφέτσα, ο Ποντένσε και ο Αντίνο
H ενδεκάδα της Σαχτάρ: Ρίζνικ, Γκοτσολεϊσβίλι (76′ Κονόπλια), Γκραμ, Ματβιένκο, Αζαρόβι (57′ Ενρίκε), Μπονταρένκο (57′ Μάρλον), Σουντάκοφ, Οτσερέτσκο, Άλισον (86′ Νέβερτον), Εγκινάλντο (57′ Πεντρίνιο), Τραορέ (53′ Κάουα Ελίας).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ