Η απάντηση της Ουγγαρίας στην UEFA

Άμεση ήταν η απάντηση της Ουγγαρίας στην απόφαση της UEFA να τιμωρήσει τους «Μαγυάρους», για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών τους, κατά τη διάρκεια αγώνων του Euro 2020 στη Βουδαπέστη.

Η απάντηση της Ουγγαρίας στην UEFA

Η Ουγγαρία θα παίξει τα επόμενα δύο παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της UEFA της επέβαλλε κυρώσεις για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της, κατά τη διάρκεια αγώνων του Euro 2020 στη Βουδαπέστη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού εξωτερικών της χώρας, Πίτερ Σζιτζάρτο, ο οποίος επιτέθηκε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook:

«Η UEFA πρέπει να ντρέπεται για την απόφαση της αυτή. Η επιτροπή που πήρε αυτή την απόφαση είναι αξιολύπητη. Λειτούργησε σαν τα καθεστώτα, που δεν χρειάζοταν αποδείξεις για να καταδικαστείς. Απλά μια ανώνυμη καταγγελία. Ντροπή».

Τα περιστατικά που ερεύνησε η UEFA, συνέβησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων της Ουγγαρίας εναντίον της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που φιλοξενήθηκαν στην «Puskas Arena». Η αρχική ποινή που επέβαλλε η UEFA προς την ουγγρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ήταν τρεις αγώνες με κλειστές πόρτες, ωστόσο το για το τρίτο ματς θα ισχύσει αναστολή για περίοδο δύο ετών.

Ουγγαρία: Τιμωρία τριών αγωνιστικών από την UEFA για ρατσιστική συμπεριφορά

Στην εθνική ομοσπονδία της χώρας, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 100.000 ευρώ για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της και το πανό στις εξέδρες που έγραφε «Anti-LMBTQ». Μάλιστα η ουγγρική ομοσπονδία καλείται από την UEFA στα δύο ματς που θα παίξει χωρίς κόσμο η Εθνική Ουγγαρίας, να απλωθεί στις άδειες κερκίδες της «Puskas Arena» ένα πανό που θα γράφει «Equal Game».