Ουγγαρία: Τιμωρία τριών αγωνιστικών από την UEFA για ρατσιστική συμπεριφορά

Η Ουγγαρία θα υποχρεωθεί να παίξει δύο παιχνίδια «κεκλεισμένων των θυρών» καθώς η UEFA της επέβαλε κυρώσεις για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της κατά την διάρκεια αγώνων του Euro 2020, στη Βουδαπέστη.

Ουγγαρία: Τιμωρία τριών αγωνιστικών από την UEFA για ρατσιστική συμπεριφορά

Η Ουγγαρία θα υποχρεωθεί να παίξει τα επόμενα δύο παιχνίδια της «κεκλεισμένων των θυρών», καθώς η πειθαρχική επιτροπή της UEFA της επέβαλλε κυρώσεις για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της, κατά τη διάρκεια αγώνων του Euro 2020 στη Βουδαπέστη, όπως δήλωσε την Παρασκευή (09/07) η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Τα περιστατικά που ερεύνησε η UEFA, συνέβησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων της Ουγγαρίας εναντίον της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που φιλοξενήθηκαν στην «Puskas Arena». Η αρχική ποινή που επέβαλλε η UEFA προς την ουγγρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ήταν τρεις αγώνες με κλειστές πόρτες, ωστόσο το για το τρίτο ματς θα ισχύσει αναστολή για περίοδο δύο ετών.

Στην εθνική ομοσπονδία της χώρας, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 100.000 ευρώ για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της και το πανό στις εξέδρες που έγραφε «Anti-LMBTQ». Μάλιστα η ουγγρική ομοσπονδία καλείται από την UEFA στα δύο ματς που θα παίξει χωρίς κόσμο η Εθνική Ουγγαρίας, να απλωθεί στις άδειες κερκίδες της «Puskas Arena» ένα πανό που θα γράφει «Equal Game».