Με Ντεσάν και στο Μουντιάλ του 2022 η εθνική Γαλλίας

Με τον Ντιντιέ Ντεσάν στην τεχνική της ηγεσία θα πορευτεί η εθνική Γαλλίας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, παρά τον πρόωρο αποκλεισμό στο φετινό Euro.

Με Ντεσάν και στο Μουντιάλ του 2022 η εθνική Γαλλίας

Στο «τιμόνι» της εθνικής Γαλλίας θα παραμείνει τελικά ο Ντιντιέ Ντεσάν, παρά τον πρόωρο αποκλεισμό των «τρικολόρ» στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έμεινε εκτός συνέχειας στην φάση των «16» του Euro 2020 με την ήττα από την Ελβετία στην διαδικασία των πέναλτι. Αν και φήμες ήθελαν τον ομοσπονδιακό προπονητή να αποχωρεί από τη θέση του και τον Ζινεντίν Ζιντάν να είναι βασικός υποψήφιος για τον διαδεχτεί, τελικά η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να συνεχίσει την συνεργασία της με τον 52χρονο.

Έτσι, ο τελευταίος θα οδηγήσει τη Γαλλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ, όπου οι «τρικολόρ» θα επιδιώξουν να υπερασπιστούν το «στέμμα» των πρωταθλητών Κόσμου.

«Θα είναι προπονητής της Γαλλίας στο Κατάρ. Η συμφωνία επετεύχθη σε τρία λεπτά. Θα συνεχίσει να είναι πολύ ισχυρός. Δεν έγινε συζήτηση», είπε στη «Figaro» ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο τελευταίος όταν είχε κληθεί να σχολιάσει τον αποκλεισμό της Γαλλίας από το Euro αλλά και το μέλλον του Ντεσάν στον πάγκο της εθνικής είχε πει: «Δεν πρέπει να διαγράψουμε όλα όσα έχει κάνει, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες με προοπτικές».