Λε Γκρετ: «Ποτέ δεν είπα ότι ο Ντεσάν θα συνεχίσει στην εθνική Γαλλίας»

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκετ, το ενδεχόμενο να λυθεί η συνεργασία με τον προπονητή Ντιντιέ Ντεσάν.

Λε Γκρετ: «Ποτέ δεν είπα ότι ο Ντεσάν θα συνεχίσει στην εθνική Γαλλίας»

Κάθε άλλο παρά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Ντιντιέ Ντεσάν στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, παρά το γεγονός ότι υπό τις οδηγίες του οι «τρικολόρ» ανέβηκαν πριν από τρία χρόνια στην κορυφή του… κόσμου, με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας.

Μετά και τον αποκλεισμό της εθνικής στην φάση των «16» του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την ήττα στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι από την Ελβετία, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Νοέλ Λε Γκρετ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή στον πάγκο του συγκροτήματος.

Κι όλα αυτά, την στιγμή που στην Γαλλία συνεχίζονται οι φήμες που θέλουν τον Ζινεντίν Ζιντάν να διαδέχεται τον Ντεσάν στο συγκεκριμένο πόστο.

«Ποτέ δεν είπα ότι πρόκειται να συνεχίσει, θα διαπραγματευτούμε. Πρέπει να επικυρώσουμε ότι έχουμε κοινούς στόχος και φιλοδοξίες ανάμεσα στην ομοσπονδία και τον προπονητή. Θα δούμε τι πήγε στραβά και τι μπορούμε να βελτιώσουμε», είπε αρχικά ο Λε Γκρετ, πριν αναφερθεί στην πορεία της εθνικής στα τελικά του Euro 2020:

«Ο Ντεσάν δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Είναι η πρώτη του αποτυχία. Είχαμε μία δύσκολη κλήρωση. Τα πρώτα τρία παιχνίδια ήταν πολύ πολύ δύσκολα. Κυριαρχήσαμε και βγήκαμε πρώτοι στον πιο δύσκολο όμιλο. Δεν πρέπει να πετάξουμε ό,τι έχει πετύχει. Απεναντίας έχουμε νεαρούς παίκτες με αρκετή ποιότητα. Έχουμε έναν προπονητή με τεράστια ποιότητα επίσης».