Στοκχόλμη: Τα αξιοθέατα, το φαγητό, μουσείο Vasa και φωτογραφίας, το ομορφότερο μετρό του κόσμου

Τι να δείτε σε ένα τριήμερο, στη Στοκχόλμη, τα μουσεία Vasa, φωτογραφίας και το ομορφότερο μετρό του κόσμου

Στοκχόλμη: Τα αξιοθέατα, το φαγητό, μουσείο Vasa και φωτογραφίας, το ομορφότερο μετρό του κόσμου

Η Στοκχόλμη είναι μια πανέμορφη πόλη, η Βενετία του Βορρά που χτίστηκε σε 14 νησιά και μεταμορφώθηκε στην πόλη της τεχνολογίας, της pop μουσικής, των Αbba και των παγωμένων λιμνών.

Η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι ελκυστικός προορισμός τον χειμώνα, με κατάλευκα τοπία (ξημερώνει στις 8.30 πμ και νυχτώνει στις 2.30 μμ), θερμοκρασία -16 και θερμαινόμενα πεζοδρόμια στο κέντρο.

Στοκχόλμη: Το πιο όμορφο μετρό του κόσμου!

Εκεί δολοφονήθηκε ο Όλαφ Πάλμε στις 28 Φεβρουαρίου 1986 στο κέντρο της πόλης και μετά από 34 χρόνια οι εισαγγελικές αρχές κατονόμασαν τον ακροδεξιό Στιγκ Ένγκστρομ ως τον δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του. Ωστόσο η ανακοίνωση του ονόματος του δράστη, έγινε μετά την αυτοκτονία του (2000), δεν υπήρξε ομολογία και παραμένουν πολλά ερωτηματικά, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας του.

Πρέπει να επισκεφτείτε δύο μουσεία, άντε τρία αν είστε φαν των Αbba.

Η Σουηδία, το lockdown, ο κορωνοϊός, το αλκοόλ και η θέρμανση με καύση σκουπιδιών

To μουσείο Vasa, το πιο εντυπωσιακό μουσείο στη Στοκχόλμη και το πιο δημοφιλές σε όλη τη Σκανδιναβία, φιλοξενεί το πιο καλοδιατηρημένο πλοίο του 17ου αιώνα (αναλλοίωτο το 95% του πλοίου ). Είχε φτιαχτεί κατά τη διάρκεια των Βορείων Πολέμων και θα εντασσόταν στο Σουηδικό πολεμικό ναυτικό για την εκστρατεία ενάντια στον Πολωνία. Λόγω λάθους κατασκευής όμως, σε συνδυασμό με απρόβλεπους ανέμους, βυθίστηκε κατά την έξοδό του από το λιμάνι της Στοκχόλμη, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κοινού που το ξεπροβόδιζε.

Καλό είναι να έχετε δύο ώρες στη διάθεσή σας για το φωτογραφικό μουσείο, που φιλοξενεί μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις φωτογραφίας και βίντεο, ενώ διαθέτει και ένα υπέροχο γκουρμέ εστιατόριο με θέα στην πόλη.

Την περίοδο του χειμώνα παγώνουν λίμνες και ποτάμια και αυτό προσφέρει τη δυνατότητα πατινάζ μέσα στην πόλη, για τους ριψοκίνδυνους .

Και φυσικά μη παραλείψετε μια περιήγηση στο μετρό, το πιο όμορφο του κόσμου.

Επιβεβλημένη και η περιήγηση στην παλιά πόλη, την Galma Stan

Για φαγητό συνιστούμε το Stockholms Gastabud, στην παλιά πόλη με παραδοσιακό φαγητό σε κρέας και ψάρι, Österlånggatan 7, Στοκχόλμη 111 31 Σουηδία

Για street food, προτιμήστε το Νystekt strömmingvagnen, μια καντίνα που προσφέρει σάντουιτς με ρέγγα, το αγαπημένο φαγητό των Σκανδιναυών, στην πλατεία Sodermal.

Kαι για καφέ στο κέντρο της πόλης στο Vete Katten (αλευρωμένος γάτος)

Στοκχόλμη η πολυπολιτισμική πόλη της Ευρώπης...