Google: Νέο SOS και για τα Windows 7 - Τι πρέπει να κάνετε αμέσως

Μετά το Chrome κενό ασφαλείας και στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα,

Google: Νέο SOS και για τα Windows 7 - Τι πρέπει να κάνετε αμέσως

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε η Google, το οποίο αφορά χρήστες των Windows 7. Συγκεκριμένα, η Google κάνει λόγο για κενό ασφαλείας στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο ευνοεί τη δράση των χάκερ. Σχετικά έχει ενημερωθεί και η Microsoft, η οποία κάνει τις δικές της ενέργειες.

Στην ενημέρωσης ασφαλείας που κυκλοφόρησε από τη Google, τονίζεται ότι έχει προκύψει «τρύπα» στα Windows 7, την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν χάκερ σε συνδυασμό με πρόβλημα που η Google εντόπισε στο Chrome.

Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει σε τμήματα των Windows δεν επιτρέπουν στα δεδομένα ενός προγράμματος να αλληλεπιδρούν με οτιδήποτε εκτός από αυτή την εφαρμογή. Η Google υποστηρίζει ότι το πρόβλημα προέκυψε από τη στιγμή που χάκερ εντόπισαν το άγνωστο μέχρι τώρα πρόβλημα στο Chrome, Μια «τρύπα» δηλαδή, ποπυ μέσω αυτής δρουν οι χάκερ και μεταφέρονται σε σε άλλες εφαρμογές παραβιάζοντας τον υπολογιστή.

Τι πρέπει να γίνει

Αυτό που πρέπει να κάνουν -σύμφωνα με τη Google- οι χρήστες είναι νε ενημερώσουν αμέσως το Chrome τους και η νέα ουσιαστικά έκδοση που θα εγκαταστήσουν περιλαμβάνει το «μπάλωμα» στο κενό ασφαλείας. «Είναι σοβαρό, ενημερώστε άμεσα τον Chrome, χωρίς χάσιμο χρόνου», έγραψε στο Twitter ο μηχανικός της Google Τζάστιν Σου, όπως αναφέρει το BBC. Αφού γίνει η ενημέρωση, τότε πρέπει να γίνει επανεκκίνηση του Ghrome προκειμένου να ενεργήσει η ενημέρωση ασφαλείας.

«Μέχρι σήμερα έχουμε παρατηρήσει ενεργή εκμετάλλευση μόνο εναντίον συστημάτων Windows 7 32-bit», αναφέρει η Google.

Όσον αφορά τη Microsoft, άνθρωποί της εργάζονται για το δικό της «μπάλωμα» για το πρόβλημα στα Windows 7 που ακόμα δεν είναι έτοιμο. Τα Windows 7, χαρακτηρίζονται από πολλούς ως το καλύτερο λειτουργικό της Microsoft και αρνούνται να τα εγκαταλείψουν αν και συμπλήρωσε δέκα χρόνια ζωής.