Google Search: Θα ενημερώνει τον χρήστη για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων

Το Multitask Unified Model (MUM) της Google Search φιλοδοξεί να σερβίρει στους χρήστες τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μιας αναζήτησης, ενώ θα τους ενημερώνει για την αξιοπιστία τους.

Google Search: Θα ενημερώνει τον χρήστη για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων

Προ ενός μηνός, η Google είχε αποκαλύψει τον λανσάρισμα μιας νέας τεχνολογίας με την ονομασία Multitask Unified Model (MUM). Η τεχνολογία αυτή θα επιχειρήσει να σερβίρει καλύτερα τα αποτελέσματα σε σύνθετα αιτήματα αναζήτησης στο Google Search.

Ωστόσο, το λεγόμενο MUM δεν μένει μόνο στο σερβίρισμα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αλλά φαίνεται ότι θα έχει και την δυνατότητα να ενημερώνει τον χρήστη αναφορικά με την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων που βλέπει.

Από εκεί και πέρα, η Google σημειώνει ότι παρά τις προσπάθειές της για ακριβή αποτελέσματα, υπάρχει δυσκολία σε περιπτώσεις έκτακτης ειδησεογραφίας ή κάλυψης εκδηλώσεων - γεγονότων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Γι' αυτό τον λόγο σύντομα θα εμφανίζεται σχετική ειδοποίηση στον χρήστη, η οποία θα αναφέρει ότι «αυτά τα αποτελέσματα αλλάζουν ταχύτατα διότι το θέμα είναι καινούργιο και καμιά φορά χρειάζεται χρόνος για να εμφανίσουμε αποτελέσματα από αξιόπιστες πηγές».

Για την ώτα, αυτές οι ειδοποιήσεις θα έρχονται μόνο στα αγγλικά για τους χρήστες των ΗΠΑ, ωστόσο μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επεκταθούν σταδιακά σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο και σε περισσότερες γλώσσες.