Καλδάρας-Λευτέρης Παπαδόπουλος: Στη πρώτη τους συνάντηση έγινε πόλεμος!

Δεν είχαν πάντα τις καλύτερες σχέσεις Καλδάρας και Παπαδόπουλος

Καλδάρας-Λευτέρης Παπαδόπουλος: Στη πρώτη τους συνάντηση έγινε πόλεμος!

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος περιγράφει την πρώτη συνάντησή του με τον Απόστολο Καλδάρα ως μια αλγεινή εμπειρία.

Νεαρός και άσημος ο Παπαδόπουλος ζήτησε να συναντήσει την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου κι εκείνη ανταποκρίθηκε στο αίτημά του, τον κάλεσε σπίτι της μόνο που μαζί της ήταν και ο Απόστολος Καλδάρας. Αυτή η πρώτη συνάντηση με τον Τρικαλινό συνθέτη δεν πήγε καθόλου καλά.

Η Ευτυχία έκανε τις συστάσεις και ο Λευτέρης προσπάθησε να σπάσει τον πάγο εκφράζοντας τον θαυμασμό του στον Απόστολο Καλδάρα. Του είπε μάλιστα πόσο σημαντικό θεωρούσε το «Νύχτωσε χωρίς Φεγγάρι».

«Έχω γράψει εκατοντάδες τραγούδια, όλο για αυτό θα μιλάμε;» απάντησε περιφρονητικά ο Καλδάρας.

Ο Παπαδόπουλος χαλάστηκε από την συμπεριφορά του Τρικαλινού συνθέτη και η Παπαγιαννοπούλου για να σβήσει τις φωτιές προσφέρθηκε να του διαβάσει τους στίχους που θα έκαναν τραγούδι μαζί με τον Καλδάρα. Τότε εκείνος τη μάλωσε και της είπε: «Μα τι είναι αυτά που κάνεις Ευτυχία; Το πώς θα φτιάξουμε το τραγούδι είναι δική μας δουλειά, δεν είναι του κυρίου Παπαδόπουλου».

«Χάρηκα πολύ» είπε ψυχρά ο Παπαδόπουλος στον Καλδάρα και σηκώθηκε να φύγει. Τίποτε σε αυτή την πρώτη συνάντηση δεν προμήνυε τη συνεργασία τους λίγα χρόνια αργότερα, καρπός της οποίας θα ήταν ο «Βυζαντινός Εσπερινός» αλλά και τραγούδια όπως το «Αχ! ο μπαγλαμάς».