«Αχ, ο μπαγλαμάς!»: Μόνο ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ξέρει ποιος ήταν ο περίφημος Αρσένης

Από ένα 45άρι του 1973 ακούμε ακόμα και σήμερα τον Νταλάρα να τραγουδά το «Αχ! ο Μπαγλαμάς» των Καλδάρα-Παπαδόπουλου χωρίς να ξέρουμε ποιος ήταν ο Αρσένης

«Αχ, ο μπαγλαμάς!»: Μόνο ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ξέρει ποιος ήταν ο περίφημος Αρσένης

«Αχ, ο μπαγλαμάς, μεσάνυχτα στα χέρια του Αρσένη», τραγουδά ο Γιώργος Νταλάρας από το μακρινό 1973, μισό αιώνα από το σήμερα, και κανείς δεν αναρωτήθηκε ποιος μπορεί να ήταν αυτός ο περίφημος Αρσένης.

Ένα όνομα ο Αρσένης ριγμένο μέσα στους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, που δόθηκαν στον Απόστολο Καλδάρα για να τα ντύσει με την σέρτικη μουσική του. Και όλη η γοητεία του βρίσκεται στο μυστήριο που δημιουργείται γύρω από την ταυτότητά του.

Η ώρα είναι περασμένη -μεσάνυχτα- και ο στριγκός ήχος του μπαγλαμά παραπέμπει σε καημούς αγιάτρευτους. Γι αυτό ίσως να μην ήταν καλό να μαρτυρήσει ο Παπαδόπουλος τον ήρωά του. Να όμως που το έκανε.

Στο βιβλίο του «Τα τραγούδια γράφουν τη δική τους Ιστορία» αναφέρει

«Είναι ένα κυκλικό, όπως το χαρακτηρίζω, τραγούδι. Δεν τελειώνει ποτέ! Ο Αρσένης που αναφέρω, ήταν ένας τραγουδιστής και δισκάς στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει καμία σχέση με το τραγούδι. Μου ταίριαζε όμως το όνομα. Ερχόταν καμιά φορά ο Νταλάρας στο καφενείο που έπαιζα χαρτιά και μας το τραγουδούσε, γιατί ήξερε πως μας άρεσε πολύ».