Του έλεγαν «εσύ μην τραγουδάς» αλλά όταν τραγούδησε τους ξεπέρασε όλους

Μουσικός και συνθέτης στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, που όταν αποφάσισε να τραγουδήσει, έμειναν όλοι με ανοιχτό το στόμα

Του έλεγαν «εσύ μην τραγουδάς» αλλά όταν τραγούδησε τους ξεπέρασε όλους

Έγινε γνωστός ως μουσικός κι έγραψε πολλά τραγούδια από τα οποία αναδείχτηκαν άλλοι τραγουδιστές αλλά όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να πει ο ίδιος τα τραγούδια του.

Όπως χαρακτηριστικά είχε πει σε μια συνέντευξή του δεν τραγουδούσε γιατί όλοι οι συνάδελφοί του τον έβαζαν πόστα. «Εσύ μην τραγουδάς» του έλεγαν «Δεν κάνει η φωνή σου».

Ώσπου έγραψε ένα τραγούδι που προόριζε για τον Καζαντζίδη αλλά μέχρι να τον βρει και να συμφωνήσουν είχε αλλάξει γνώμη. Ένας φίλος του, ταξιτζής που τον πηγαινοέφερνε στο μαγαζί που δούλευε, τον παρότρυνε να τραγουδήσει ο ίδιος. Με το θάρρος της νιότης του πήγε στην Columbia και τους είπε πως θα γίνει τραγουδιστής. Ο παραγωγός δεν ήθελε ούτε να ακούσει αυτή την προοπτική αλλά στο τέλος ο μουσικοσυνθέτης έκανε το δικό του και είπε το τραγούδι. Έγινε χαμός!

Στη συνέχεια ζήτησε από τον Χατζιδάκι να πει δυο δικά του κινηματογραφικά τραγούδια. Ο Μάνος συμφώνησε και η επιτυχία επαναλήφθηκε.

Το 1959 ετοιμαζόταν να φύγει για τον Καναδά ως καλλιτεχνικός μετανάστης αλλά η εταιρεία κατ' απαίτηση ενός νεαρού φερέλπιδος συνθέτη τον κράτησε εδώ να τραγουδήσει τις συνθέσεις του σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Ο τραγουδιστής δεν ήθελε να χάσει την τύχη του στην ξενιτιά και επιπλέον δεν του άρεσαν τα τραγούδια. Με τα πολλά όμως έμεινε. Ο νεαρός συνθέτης που τον κράτησε στην Ελλάδα ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο τραγουδιστής δεν ήταν άλλος από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.