"With a Little Help from My Friends": Οι Beatles, η απογείωση του Κόκερ, η απαγόρευση του Άγκνιου

Το "With a Little Help from My Friends" είναι ένα τραγούδι των Beatles, από το άλμπουμ του 1967 Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, που το απογείωσε ο Τζό Κόκερ στο Γούντστοκ.

"With a Little Help from My Friends": Οι Beatles, η απογείωση του Κόκερ, η απαγόρευση του Άγκνιου

Γράφτηκε από τον John Lennon και τον Paul McCartney και το τραγούδησε ο ντράμερ Ringo Star. Μια ηχογράφηση του κομματιού από τον Τζο Κόκερ έγινε επιτυχία το 1968 -στην κορυφή του UK Singles Chart- και ένας ύμνος για την εποχή του Γούντστοκ.

Ο Κόκερ ερμήνευσε το τραγούδι στο Γούντστοκ το 1969 και αυτή η παράσταση συμπεριλήφθηκε στην ταινία ντοκιμαντέρ, Γούντστοκ. Δύο εβδομάδες αργότερα το ερμήνευσε στο Isle of Wight Festival 1969. Αυτή η έκδοση κέρδισε ακόμη μεγαλύτερη φήμη όταν χρησιμοποιήθηκε ως το τραγούδι έναρξης για την τηλεοπτική σειρά The Wonder Years. Το 2002 ερμήνευσε το τραγούδι στο πάρτι στο παλάτι που πραγματοποιήθηκε στο Buckingham Palace Garden σε ανάμνηση του Χρυσού Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Το 2014, σε μια δημοσκόπηση του ψηφίστηκε ως το έβδομο καλύτερο τραγούδι διασκευής ποτέ. Το 2001, η εκδοχή του τραγουδιού του Κόκερ μπήκε στο Hall of Fame του Grammy.

Ο Ρίνγκο Σταρ ερμήνευσε τακτικά το τραγούδι σε συναυλία ως σόλο καλλιτέχνης. Το τραγούδι κατατάχθηκε στο νούμερο 311 στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Ο Ρίνγκο Σταρ έκλεινε μάλιστα τις συναυλίες του με αυτό το τραγούδι, λέγοντας στο κοινό «Ειρήνη και αγάπη... η ειρήνη και η αγάπη είναι ο μόνος τρόπος... και καληνύχτα».

Μετά την κυκλοφορία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ και μελλοντικός αντιπρόεδρος Σπύρος Άγκνιου άσκησε πίεση για την απαγόρευση του τραγουδιού επειδή πίστευε ότι αφορούσε τη χρήση ναρκωτικών.