Αυτό είναι το πιο δύσκολο τραγούδι που ερμήνευσε ο Καζαντζίδης

Πολλά είναι τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη που παρουσιάζουν δυσκολίες για να τα πει ο κάθε τραγουδιστής. Ένα όμως είναι το δυσκολότερο.

Αυτό είναι το πιο δύσκολο τραγούδι που ερμήνευσε ο Καζαντζίδης

Κάποια από τα τραγούδια του Στέλιου δεν είναι εύκολο να αποδοθούν από άλλους τραγουδιστές. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί παρουσιάζουν σύνθετες δυσκολίες που αφορούν τόσο την έκταση που πρέπει να καλύψει η ανθρώπινη φωνή σε ιδιαίτερα χαμηλές και ψιλές νότες παραμένοντας ομοιογενής σε όγκο και ηχόχρωμα, όσο και τα γυρίσματα που χρησιμοποιεί ο Καζαντζίδης, γυρίσματα που χωνεύονται στη μελωδία.

«Να περάσουν από οντισιόν Καζαντζίδης και Μπιθικώτσης!»

Για παράδειγμα, πολλοί ερμηνευτές δυσκολεύονται ιδιαίτερα να τραγουδήσουν το τραγούδι των Μάνου Λοΐζου-Λευτέρη Παπαδόπουλου «Δεν θα ξαναγαπήσω» που καλύπτει σχεδόν δύο οκτάβες. Άλλοι σκαλώνουν στο τραγούδι του Καλδάρα «Στο τραπέζι που τα πίνω» και άλλοι βρίσκουν ιδιαίτερα πολύπλοκη την ερμηνεία του Καζαντζίδη σε τραγούδια όπως «Κι αν γελάω είναι ψέμα» ή «Καθένας με τον πόνο του».

Μπιθικώτσης: Ο καλύτερος τραγουδιστής δεν είμαι ούτε εγώ ούτε ο Καζαντζίδης

Το τραγούδι πάντως στο οποίο ο Καζαντζίδης μεγαλουργεί είναι το «Τι θέλεις από μένανε» των Νικολόπουλου-Πυθαγόρα, που περιλαμβάνεται στο LP Υπάρχω». Ο πλούτος των φωνητικών ελιγμών οι λαμπερές κόντρα χαμηλές και ο πειστικός όγκος στις ψηλές συνθέτουν μια ανεπανάληπτη ερμηνεία. Ο Καζαντζίδης κατάφερε για μια ακόμα φορά να «κλειδώσει» ένα τραγούδι, με τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει.