Ψάχνοντας το γαλλικό κλειδί

Η προσοχή μας στρέφεται πρώτα στη Β’ Γαλλίας. 

Ψάχνοντας το γαλλικό κλειδί

Το δύσκολο αυτό πρωτάθλημα εισέρχεται στην 37η και προτελευταία αγωνιστική του. Πρωταθλήτρια η Ρεμς, υποβιβασμένη η Τουρ και βαθμολογικά αδιάφορες οι Λανς, Γκαζελέκ, Νιορ, Βαλενσιέν, Ορλεάν, Οσέρ και Σοσό. Το ότι δεν έχουν απτούς στόχους δεν σημαίνει βέβαια ότι θα καθίσουν να χάσουν από οποιονδήποτε.

Γίνεται μάχη για τη δεύτερη θέση (απευθείας) άνοδος ανάμεσα στη Νικμ (69 β.) και την Αζαξιό (66). Οι θέσεις 3-5 οδηγούν σε μπαράζ προβιβασμού. Πέραν της Αζαξιό την εν λόγω ζώνη συγκροτούν οι Μπρεστ (61 β.) και η Χάβρη (60β.).

Μαθηματικές ελπίδες επί του θέματος τρέφουν οι Κλερμόν (59), Λοριάν (59), Σατορού (58) και Παρί (57).

Στην επικίνδυνη ζώνη πέραν της Τουρ που απέτυχε, προσπαθούν να αποφύγουν δύο θέσεις οι Νανσί (35), Μπουργκ (33) και Κεβιλί (30).

Ας περάσουμε τώρα σε προτάσεις. Η Χάβρη είναι φορμαρισμένη και τα δίνει όλα για την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Θα είναι «αυτοκτονία» αν δεν φύγει νικήτρια από το σπίτι της εκτός στόχων και με μόλις τρεις νίκες μέσα στο 2018 Νιορ.

Μας αρέσει και το Over 2,5 στο ματς της Μπρεστ με την Κεβιλί. Η μία παίζει για τον προβιβασμό της και η άλλη για τη σωτηρία της. Κοινό τους στοιχείο είναι ότι σκοράρουν συχνότατα. Αφού λοιπόν αμφότερες αγωνίζονται μόνο για τη νίκη, θα προσπαθήσουν να βρουν δίχτυα. Και για να τα καταφέρουν να κερδίσουν, θα χρειαστούν πιθανότατα δύο γκολ.

Να διεκδικήσουμε και κάτι παραπάνω; Η Νανσί αγωνίζεται για την επιβίωσή της και η νεοφώτιστη Παρί για ένα όνειρο ανόδου που δεν κατάφερε να διεκδικήσει με αξιώσεις τις στιγμές που της παρουσιάστηκε η ευκαιρία να απογειωθεί.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Νιορ – Χάβρη 2 (1,60)
Μπρεστ – Κεβιλί Over 2,5 (1,55)
Παρί – Νανσί Χ2 (80/2,85)

Πού να ταξιδεύει ο νους της;

Κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας. Υπάρχει μια ομάδα που τη λένε Λες Ερμπιέ. Αυτή η ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό, καθώς βρίσκεται στα όρια της επικίνδυνης ζώνης, πριν ξεκινήσει η 31η από τις 34 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Όμως, αυτή η ομάδα επαναλαμβάνουμε την ερχόμενη Τρίτη θα βιώσει το αποκορύφωμα της ιστορίας της. Θα εμφανιστεί στον τελικό του Κυπέλλου ως φιναλίστ και θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν!

Όταν ένας σύλλογος τόσου χαμηλού διαμετρήματος έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιες ιστορικές προκλήσεις, είναι επόμενο να αποπροσανατολίζεται από τους βασικούς του στόχους. Είναι λογικό όλοι στο «στρατόπεδό» του να έχουν το νου τους σε κάτι που πιθανότατα δεν θα ξαναζήσουν. Και αυτό είναι το ματς της Τρίτης και όχι το αποψινό με τη Λαβάλ, που αναζητά θετικό αποτέλεσμα αντίδρασης, μήπως και επανέλθει στη διεκδίκηση της ανόδου.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Λες Ερμπιέ – Λαβάλ Χ2 (2,75/2,85)

Ο πρώτος σκόρερ

Μιλήσαμε για τη Β’ Γαλλίας, για τη Γ’, θα είναι κρίμα να μην κάνουμε λόγο και για την Λιγκ 1. Η Αμιάν υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Δεν θα προβούμε σε αναλύσεις εδώ. Είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ολόκληρη η ομάδα των πρωταθλητών παρέπαιε στη νωθρότητα και έφτασε στο σημείο να χάνει 2-0 από τη Γκινγκάμπ. Τότε ανέλαβε δράση ο Καβάνι που αρνήθηκε να νιώσει ηττημένος, έβαλε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και ισοφάρισε και στις καθυστερήσεις διεκδίκησε και το χατ τρικ.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Αμιάν – Παρί Σεν Ζερμέν: Anytime σκόρερ ο Καβάνι