«Σοφός» οδηγός τα γκολ

Τα πολλά τέρματα μας βοήθησαν πολύ και στους δύο ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Γραμμή για Σάλτσμπουργκ και Μαδρίτη απόψε.

«Σοφός» οδηγός τα γκολ

Όπως και στη σύγκρουση της Μπάγερν με τη Ρεάλ έτσι και σε αυτή της Ρόμα με τη Λίβερπουλ χρειαστήκαμε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να βγουν τα στοιχήματά μας με τα πολλά γκολ.

Όσον αφορά σε σημείο, η Λίβερπουλ έσβησε τις μηχανές της ή ξέμεινε από καύσιμα και υπέρ της 2-1 του ημιχρόνου έγινε 4-2 με νικήτρια τη Ρόμα. Αρχικά φαινόταν να χαμηλώνει ρυθμό επειδή επίκειται κρίσιμη αναμέτρηση στην Πρέμιερ Λιγκ με αντίπαλο την Τσέλσι, στο τελευταίο 15λεπτο όμως, κατέρρευσε ξανά.

Γενικότερα τώρα, το να βασίζει κάποιος τις στοιχηματικές του επιλογές σε αριθμό τερμάτων είναι ό,τι πιο ριψοκίνδυνο κι ας φαίνεται απλό. Μπορεί να υπάρξει αγώνας με τους δύο μονομάχους να έχουν ολοκληρώσει από 15 τελικές προσπάθειες και το σκορ να μείνει στο Under. Το έχουμε συναντήσει επανειλημμένως αυτό το παράδοξο. Όπως και το να διεξάγεται αναμέτρηση αμυντικογενών ομάδων και να γίνονται όλες κι όλες τρεις τελικές και να καταλήγουν άπασες στα δίχτυα.

Στην περίπτωση των νοκ άουτ αναμετρήσεων όμως, αλλάζουν όλα. Οι σύλλογοι κινούνται στη λογική του «ή τώρα ή ποτέ», γι’ αυτό είτε βλέπουμε φάσεις μέχρι τέλους είτε πολλά γκολ και μεγάλη αγωνία. Αφού αυτό συμβαίνει στις προηγούμενες φάσεις των νοκ άουτ και εύλογα εμφανίζεται σε εντονότερη μορφή στα ημιτελικά.

Γι’ αυτό θα κινηθούμε με παρόμοιο τρόπο και στα τελευταία ματς της τετράδας του Γουρόπα Λιγκ. Μια ματιά πρώτα στη Μαδρίτη. Η Ατλέτικο με τον Σιμεόνε στην εξέδρα, αλλά τον Γκριεζμάν ξανά στη βασική 11άδα (δεν έπαιξε την Κυριακή κόντρα στην Αλαβές), υποδέχεται την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος θα ήθελε να δώσει ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας που υπηρετεί τόσα χρόνια. Η ισοπαλία με 1-1 είχε σφραγίσει την προηγούμενη αναμέτρηση.

Βλέπουμε τον άσο των Ισπανών στο 1,65 και το διπλό των Λονδρέζων στο 4,50. Από τη μια πλευρά θεωρούμε επισφαλές το πρώτο σημείο και από την άλλη δεν μπορούμε να ποντάρουμε στους συνήθως αφελείς και ανασταλτικά προβληματικούς «κανονιέρηδες».

Έτσι, περιμένουμε και από τους δύο να σημειώνουν τουλάχιστον από ένα γκολ. Άλλωστε διαθέτουν αμφότερες ισχυρά επιθετικά στελέχη και όταν αποφασίζουν να πιέσουν, επιφέρουν προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ατλέτικο – Άρσεναλ GOAL (1,80)

Έστω και χωρίς τον Μήτρογλου

Η Μαρσέιγ έχει αποδείξει ότι έχει αλλάξει επίπεδο. Αποτελεί πλέον όχι μια απλά υπολογίσιμη δύναμη στη Γαλλία αλλά έχει μετατραπεί σε πρωταγωνίστρια στη μάχη για την κατάληψη των τριών πρώτων θέσεων του πρωταθλήματος. Αυτό το καταφέρνει, επειδή αποδίδει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και γιατί σκοράρει με ευχέρεια και ιδιαίτερη συχνότητα. Μάλιστα βρίσκει δίχτυα με πολλούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Σανσόν, Οκάμπος, Παγέ και βέβαια ο Θοβέν. Στην παρέα προστέθηκε και ο Μήτρογλου, αλλά δεν θα αγωνιστεί απόψε. Οι υπόλοιποι θα υπερασπιστούν το 2-0 που σφράγισε την ανωτερότητά τους στο Σάλτσμπουργκ.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, είναι πολύ ισχυροί στο γήπεδό τους. Κανείς δεν ξεχνά ότι έβαλαν τέσσερα γκολ στη θεωρητικά ανώτερη Λάτσιο μέσα σε 20 λεπτά (από το 56’ έως το 76’) και μετέτρεψαν το καταδικαστικό 0-1 σε 4-1. Όμως, θεωρούμε πολύ δύσκολο το να πιέσουν ασφυκτικά τους Μασσαλούς χωρίς να έχουν απώλειες. Ίσως καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία τους, αλλά όσο επιτίθενται , το πιθανότερο δεν θα είναι να βρουν αυτοί δίχτυα, αλλά οι γρήγοροι και καλά οργανωμένοι αντίπαλοί τους.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ GOAL (1,65)

Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ Να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (1,85).