Τελικός Champions League: Οι έμπειροι κόντρα στην πρωτάρα

Ο τελικός του Champions League ξεχωρίζει από το σημερινό κουπόνι (1/6).

Τελικός Champions League: Οι έμπειροι κόντρα στην πρωτάρα

Τότεναμ-Λίβερπουλ (22:00 OTE Sport 1, ERT Sports)

Η Τότεναμ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να κατακτήσει το πρώτο Champions League της ιστορίας της, ενώ βρίσκεται και για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα «σπιρούνια» τερμάτισαν στην 2η θέση του ομίλου τους με Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Αϊντχόφεν, ενώ πέρασαν στην ισοβαθμία τους «νερατζούρι». Στη συνέχεια απέκλεισαν τις Ντόρτμουντ (3-0,1-0), Μάντσεστερ Σίτι (1-0, 3-4) και Άγιαξ (0-1, 3-2).

Ο μόνος αμφίβολος για την Τότεναμ είναι ο Χάρι Κέιν, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες.

Η Λίβερπουλ πληγώθηκε στον περσινό τελικό από την Ρεάλ Μαδρίτης και τον... Κάριους, έμαθε από τα λάθη της και επέστρεψε ακόμα πιο δυνατή για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τερμάτισε 2η στον όμιλό της με Παρί Σεν Ζερμέν, Νάπολι και Ερυθρό Αστέρα, ενώ πέρασε στην ισοβαθμία τους Ιταλούς. Στα νοκ άουτ πέρασαν τα εμπόδια των Μπάγερν (0-0, 3-1) Πόρτο (2-0, 4-1) και Μπαρτσελόνα (0-3, 4-0).

Ο μόνος απών των«κόκκινων» είναι ο τραυματίας Ναμπί Κεϊτά, ενώ επέστρεψε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Οι δύο ομάδες έκαναν μεγάλες ανατροπές για να φτάσουν ως τον τελικό, ωστόσο σε τέτοια παιχνίδια παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία και αυτή τη στιγμή την έχει η Λίβερπουλ (Η απόδοση για νίκη της Τότεναμ φτάνει στο 4.25 ενώ για ισοπαλία στο 3.60).

Συνοπτικά:

Τότεναμ-Λίβερπουλ: 2 (1,90)